Ingrediente
- Pentru aluat:
- 200 gr faina
- 2 linguri ulei
- 15 gr drojdie
- 125 ml bere
- un varf lingurita de sare
- Pentru chiftele:
- 300 gr carne tocata de curcan cu vita
- 1 ceapa mica
- 2 catei de usturoi
- 1 cartof mic
- 2 feliute de paine
- sare
- piper
- 1 ou
- patrunjel verde
- 1/2 lingurita marar uscat
Mod de preparare
Prima data pregatim chiftelutele: Ceapa o curatam si o tocam cat mai marunt. Usturoiul il curatam si il pisam. Cartoful il curatam de coaja, il spalam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Painea o inmuiem in apa apoi o stoarcem bine. Patrunjelul il spalam si il tocam marunt. Intr-un bol punem carnea tocata, toate ingredientele pregatite mai sus, oul, sare si piper dupa gust si mararul uscat. Incorporam bine toata compozitia, apoi formam 8 chiftelute potrivite ca marime.
Aluatul: Punem faina int-un bol. Drojdia o frecam cu o lingurita zahar si o adaugam in faina. Punem si uleiul, sarea si berea. Framantam bine aluatul pana devine nelipicios si usor de modelat. Il impartim in 8 bile egale. Intindem fiecare bila cu sucitorul si punem in mijloc cate o chifteluta.
Impaturim intai lateralele, apoi venim cu aluatul din fata si de jos pana acoperim intreaga chiftea ( vezi poza).
Ungem un vas de ceramica cu unt si punem chiftele imbracate acolo. Le lasam 15-20 la loc cald, apoi le introducem in cuptorul incins. Temperatura trebuie sa fie potrivita. Le lasam la copt pana prind o crusta usor rumena, cam 35-40 de minute maxim. Le scoatem din cuptor si le lasam doar putin la racorit apoi putem servi.
Sunt minunate simple, langa un pahar de lapte sau cu o salata. Sa aveti pofta...
Sursa de inspiratie
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele in aluat de bere" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (60)
|