Ingrediente
- 500 g carne tocata
- 1 ceapa
- 3 catei de usturoi
- 1 ou
- pesmet
- boia
- piper
- sare
- ulei pentru prajit
- sos:
- 500 ml bulion
- 1 lingura faina
- 2 cepe
- 2-3 foi dafin
- usturoi
- sare,piper
- 1/2 cana apa
- 2 linguri ulei
Mod de preparare
Pentru chiftele - tocam cat mai marunt ceapa si o amestecam cu carnea tocata,usturoiul pisat ,oul batut, pesmet ,sare ,piper si boia dupa gust.
Forman chiftelute pe care le prajim in ulei incins.
Pregatim sosul :tocam marunt ceapa si o calim putin in 2 linguri de ulei,adaugam apa si lasam sa fiarba 10 minute.Bulionul il amestecam cu 1 lingura de faina si il adaugam peste ceapa, punem condimentele si usturoiul apoi chiftelele si lasam sa fiarba 10 minute amestecand mereu sa nu se arda sosul.
Servim cu ce garnitura dorim.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele marinate" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (8)
|