Ingrediente
- Carne tocata amestec porc+vită cca. 1000 g,
- Ulei de palmier cca. 500 ml,
- Ceapă galbenă 1 bucată,
- Sare de mare,
- Piper proaspăt măcinat,
- Boia de ardei dulce,
- Usturoi 4-5 căței,
- Pesmet 3 linguri,
- Ouă 4 bucăți.
- Pentru sos:
- Zacsucă 1 borcan de cca. 400 g,
- Ciuperci feliate 1 conservă,
- Foi de dafin mici 2 bucăți,
- Piper mixt (roșu, alb, verde, coriandru) 1 linguriță,
- Roșii în bulion 1 conservă.
Mod de preparare
Se amestecă energic carnea cu ouăle, pesmetul, sare, piperul, pudra de boia și usturoiul pisat, până ce se înglobează toate ingredientele. Se formeză chifteluțe, care se prăjesc în ulei încins.
Între timp se pune la fiert zacusca, roșiile în bulion, ciupercile, se asezonează cu foi de dafin și piper, sare numai este nevoie, e suficientă în zacuscă și chiftele :d, iar când clocotește sosul, se adaugă chifteluțele și se lasă la gătit la foc mic, cca. 30 min, semi acoperit.
Chiftelele marinate se servesc fierbinți alături de piure/orez alb/paste sau simplu, cu pâine. Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele marinate in sos de zacusca si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|