Ingrediente
- 900 g carne tocata
- 2 oua
- 2 felii de faina
- patrunjel verde
- 1 capatana usturoi
- 3 felii de paine uscata
- 1 morcov
- condimente
- sare dupa gust
- piper
- mamaliguta
- malai
- apa
- sare dupa gust
- pentru sos
- 300 g smantana
- 3 linguri faina
- 50 g unt
- piper
- sare dupa gust
Mod de preparare
Se inmoaie painea in apa,se stoarce bine,se adauga carnea,morcovul dat prin razatoare,usturoiul curatat si pisat.
Se adauga si restul ingredientelor,se amesteca bine.
Udam mana si dam forma chiftelutelor. Le prajim in ulei incins.Le scoatem pe un servetel absorbant.
Se face mamaliguta din malai,apa si sare.
Se face sosul-se pune untul in tigaie si cand se topeste se adauga faina dupa care se adauga smantana si se amesteca pana se ingroasa.
Se adauga piperul si sare dupa gust.
Se unge o tava cu unt ,se pune un mamaliguta, se adauga chiftele,se toarna sosul peste ele si se da la cuptor pana se rumeneste deasupra un pic
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele pe pat de mamaliga" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|