Chiftelute albe
Postat de anisoara in Pui
17 Ian 2010 | 7925 vizualizari
Ingrediente
- 500 gr de carne tocata din piept de pui
- 200 gr de cascaval ras
- un ou
- 2 catei de usturoi (optional)
- piper negru macinat
Mod de preparare
1. Pieptul de gaina se taie in bucati mai mici, se curata 2 catei de usturoi si se da prin masina de tocat. Se adauga cascavalul (de tip mai tare) ras prin razatoare si oul, piperul negru macinat, foarte putina sare (cascavalul este sarat) si se amesteca foarte bine. Se bate bine cu mainile carnea tocata.
2. Se ung mainile cu ulei si se formeaza niste bilute mici din carnea tocata. Toate bilutele se aranjeaza pe un platou plat si mare uns in prealabil cu ulei.
3. Intre timp cuptorul se incalzeste pina la temperatura de 180-200 C.
4. Se misca putin platoul cu chiftelete de carne si se rastoarna toate odata pe o tigaie incalzita cu putin ulei .Se pune tigaia in cuptor pentru 5 minute sa se coaca. Peste 5 minute se scoate tigaia si se roteste, se misca bine in toate directiile ca sa se intoarca pe cealalta parte si se mai coc inca 5 minute.Gata. Chiftelutele s-au copt.
Se pot servi la masa ca atare sau se prepara un sos beshamel si se adauga pe ele. Sau voi expune o salata preparata cu aceste chiftelute.
http://www.bucataras.ro/retete/3431/salata-picanta-cu-chiftelute-albe.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute albe" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Postat de Dya
Se pregatesc chiftelutele asa cum va doriti.
O sugestie o gasiti aici Chiftelute cu susan .
Se toaca ceapa si usturoiul si se calesc in ulei pana devin translucide.
Se condimenteaza dupa...
Citeste continuarea
Postat de horia
Carnea tocata se condimenteaza dupa gust (eu pun si cimbru la chiftele),se pun cartofii rasi pe razatoarea mica,dupa ce s-au stors de amidon,feliile de paine udate cu apa,apoi...
Citeste continuarea
Recomandari pentru tine si casa ta
Comentarii
la 17.01.2010, 16:59
salata e aceea cu ceapa ? abia astept
la 17.01.2010, 18:32
Salut Mihaela! Nu cunosc bine despre ce salata este vorba. Pot sa-ti spun una , ca la noi la tara se serveste o gustare la rece - preparata din chiftelute mici din carne de porc amestecata cu vita si deasupra lor se pune un strat gros de multa ceapa prajita la un foc domol. E super de gustoasa. In Popor se spune la aceasta receta " MINCARICA din chiftelute cu ceapa multa". Acum la moment nu am fotografii la aceasta receta, ca s-o pot expune pe sait.
Cit despre aceasta receta , expusa mai sus, este o receta gindita de mine, este o receta rapida si usor de preparat.
Se pot prepara mai multe chiftelute odata si pastrate in congelator la frigider, peurma le dezgheti si le folosesti in prepararea la diferite mincaruri. Totodata, am expus o salata, care a avut mare succes , si a fost preparata de mai multe gospodine.
Daca nu am dat lamuriree lacare te asteptai, as vrea sa-mi ceva detalii ca sa vad daca stiu despre ce e vorba. Multumesc.
la 17.01.2010, 19:01
Anisoara, la salata cu chiftelute nu apar ingredientele, iar modul de preparare este in lb. rusa...poti edita, te rog?
la 17.01.2010, 19:12
La mine apara totul in lb romana si ingredientele sunt puse in receta de mai mult de 30 minute in urma. Sper ca va aparea in curind
Multumesc fmult pt ajutor-
Vezi toate comentariile (10)
COMENTEAZA