Ingrediente
- 1 dovlecel tanar, curatat de coaja si dat pe razatoarea mica
- 2 cartofi fierti in coaja
- o ceapa mare taiata marunt
- 4 catei de usturoi pisati
- 1 lingura cu varf de faina
- 1/2 lingurita bulion
- sare, piper si mult marar tocat.
Mod de preparare
Chiftelutele cu dovlecel si cartof se pregatesc astfel:
Se stoarce bine de zeama dovlecelul, cartofii fierti se paseaza cu o furculita, se adauga ceapa, bulionul, faina, condimentele si mararul si se amesteca bine pana se obtine un aluat omogen.
Se ia cu o lingura din compozitie si se formeaza bilute care se tavalesc prin faina si se rumenesc in ulei incins.
Eu le-am facut alaturi si o salata de castravete cu marar: am curatat castravetele de coaja, l-am taiat feliute, am presarat sare, ulei de masline, marar tocat din belsug si putina zeama de lamaie (sau otet diluat cu apa).
Chiftelutele cu dovlecel si cartof sunt o bunatate!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu dovlecel si cartof" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|