Chiftelute cu legume

Postat de Patricia_Iordache_79 in Aperitive / Garnituri
12 Mar 2013 | 6457 vizualizari
Chiftelute cu legume

Chiftelutele de legume ale Dakrisei mi-au facut asa o pofta incat azi, le-am preparat si eu aducand pe ici pe colo cateva mici modificari. L-am servit cu sos de iaurt, usturoi pisat si marar...o bunatateee!

Ingrediente

  • 1 dovlecel (eu am avut congelat)
  • 1 cartof mare
  • 1 morcov mare
  • 1 ou
  • 3 linguri faina (cu varf)
  • sare
  • piper
  • putin patrunjel proaspat tocat
  • 1 fir ceapa verde
  • 1 cana cu pesmet
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Am decongelat dovlecelul, l-am dat la blander si l-am pus intr-o sita la scurs.

Cartofii si morcovii decojiti i-am pus la fiert in apa cu putina sare, aproximativ 15 minute. Am scurs apa in care au fiert si i-am pus la racit apoi i-am ras mare.

Am tocat ceapa verde si patrunjelul. Am amestecat dovlecelul pasat, morcovii si cartofii rasi, ceapa si patrunjelul. Am adaugat un ou batut cu putina sare, cele 3 linguri cu faina si am amestecat.

Am sarat si piperat apoi, cu mainile umezite cu apa am modelat 15 chiftelute pe care le-am dat prin pesmet si le-am prajit pe ambele parti in ulei incins, pana au devenit rumene.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu legume" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chiftelute de cartofi, cu sos picant

Postat de RODIMUR

Chiftelute de cartofi, cu sos picant

Se spală cartofii, se fierb în coajă și când sunt gata, se strecoară de apa în care au fiert și se lasă să se răcorească. Între timp, se spală și se toacă...

Citeste continuarea

Chiftelute din dovlecei si telemea

Postat de lucy2002

Chiftelute din dovlecei si telemea

Dovleceii spalati se dau pe razatoarea cu ochiuri mici, se sareaza si se lasa sa stea cat sa-si lase lichid. Dupa ce si-au lasat lichid, i-am stors cat de bine am putut in maini.( cu cat vor fi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.03.2013, 17:41
imi plac tar emult chiftelutele din legume Sa vina vara ....)
la 12.03.2013, 17:45
tare bune! da, da, sa vina vara
la 12.03.2013, 17:48
Bune si ce bine arata.
la 12.03.2013, 17:51
Multumesc, fetelor! Cate o chifteluta si putin sos pentru fiecare
la 12.03.2013, 17:52
si sanatoase !!!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking