Ingrediente
pt chiftele:
- 700-800 gr pulpa de vitel
- 3 catei usturoi
- sare
- piper
- 2 oua
- 2-3 felii de paine veche de 2-3 zile
- patrunjel verde
- 1 cescuta lapte
- 1/2 lingurita amestec de condimente garam masala
- un virf lingurita boia afumata
- 2-3 linguri pesmet
pt sos:
- 1 cutie suc de rosii
- 1 cutie rosii in suc de rosii
- 2 linguri pasta de gogosari(productie proprie)
- un virf de lingurita pasta de ardei iute
- sare
- piper
- patrunjel verde
- 1 lingura ulei de masline
Mod de preparare
Carnea se spala si se curata de pielite, se taie cubulete si se da prin robot sau prin masina de tocat carne impreuna cu usturoiul. Se adauga condimentele peste carne, ouale(prima oara am pus doar un ou si a mai fost nevoie de unul), patrunjelul tocat marunt, feliile de paine inmuiate in lapte si scurse, rupem bucatele mici paine si o punem peste celelalte ingrediente.
Amestecam cu mina toate ingredientele sa se incorporeze bine.
Cu mainile umede facem bilute pe care le dam prin pesmet si le punem in tava tapetata cu hirtie de copt. Dam chiftelele la cuptorul incins la 170-180 grade pt 25-30 minute. Facem sosul amestecind toate ingredientele pt sos, rosiile eu le-am taiat cuburi pt ca am vrut sa se simta putin, sa nu fie de tot zdrobite, am potrivit dupa gust de sare, piper si ardei iute. Am pus sosul pe foc si l-am lasat sa fiarba 5 minute. Am pus chiftelele in sos si le-am dat la cuptor pt 10 minute.
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (39)
|