Chiftele cu sos de legume si ceapa caramelizata

Postat de papabundetot in Porc
16 Mar 2014 | 1900 vizualizari
Chiftele cu sos de legume si ceapa caramelizata

Pentru astazi am pregatit un pranz plin de vitamine,o reinterpretare a sosului de rosii cu chiftele din zona Ardealului,pe care eu nu il iubeam deloc in copilaria mea :) Dupa cum o sa vedeti mai jos…este o mancare hranitoare si plina de elemente sanatoase,care dau in final un preparat savuros.

Ingrediente

  • Am folosit pentru sos:
  • 1 buchetel de brocoli
  • 1 morcov
  • 1 telina radacina
  • 2 tulpini telina apio
  • 1 fenicul
  • 1 catel de usturoi
  • o jumatate de praz
  • 1 cartof
  • sare,
  • harissa,
  • turmenic
  • 2 linguri unt
  • 1/2 conserva de rosii fara pielita (bio)
  • Pentru chiftele:
  • 1 kg carne macinata porc+vita
  • 2 catei usturoi
  • 2 oua
  • coriandru verde uscat
  • 2 linguri pesmet
  • turmenic,
  • ienibahar,
  • ghimbir macinat,
  • sare,
  • chilly
  • Pentru ceapa caramelizata:
  • 6 cepe rosii
  • sare
  • zahar

Mod de preparare

Chiftelele: carnea macinata am pus-o intr-un castron si am adaugat peste ea ouale,usturoiul tocat,pesmetul,coriandrul si condimentele si am amestecat bine de tot,apoi am format cu mana si cu ajutorul unei furculite,gogoloaie de carne,pe care le-am aplatizat pentru a se praji uniform, le-am pus intr-o tigaie cu putin ulei,la foc moderat si le-am prajit pana cand s-au rumenit frumos pe ambele parti.

Sosul de legume: Intr-o oala am pus apa cu sare,apoi am curatat telina si morcovul,le-am spalat bine si apoi cand apa a inceput sa clocoteasca le-am adaugat acolo,dupa ce s-au inmuiat putin am adaugat buchetelele de brocoli si spre final prazul,feniculul si cartoful,toate taiate cubulete.Am lasat legumele sa fiarba bine,apoi le-am scurs si le-am bagat in blender,adaugand si putin din apa in care au fiert,si o jumatate de conserva de rosii curatate de pielita.Am continuat sa amestec in blender toate legumele pana cand s-au pasat frumos si s-au transformat intr-un delicios sos.Am pus apoi sosul intr-o craticioara,l-am pus putin la foc sa dea 2-3 clocote pentru a se imbina armonios toate aromele si la final am adaugat condimentele si untul.

Ceapa: Am curatat si spalat cepele,le-am taiat apoi solzisori si le-am pus intr-o tigaie incinsa cu putin ulei,unde le-am lasat sa se prajeasca frumos la foc iute pentru inceput,apoi la foc mic.Am adaugat putina sare si spre final o mana de zahar pentru a le carameliza.

Am servit sosul de legume cu chiftelute si ceapa caramelizata alaturi de o salata delicioasa de verdeturi…rosii,castravete,baby spanac si leurda..o minunatie..

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu sos de legume si ceapa caramelizata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Retete similare

Costițe picante de porc la cuptor

Postat de CameliaComan

Costițe picante de porc la cuptor

Prima dată trebuie să preparăm marinada pentru costițele de porc. Într-un bol punem cele 5 linguri de ulei, pisăm cei 3 caței de usturoi și îi adăugăm în bol, curățăm...

Citeste continuarea

Muschi de porc cu scoici (Carne de porco á Alentejana)

Postat de xana

Muschi de porc cu scoici (Carne de porco á Alentejana)

Carnea se taie cubulete(la marimea scoicilor) si se condimenteaza cu sare, piper, pasta de ardei, foile de dafin si vinul. Se acopera si se da la frigider pana a doua zi. Scoicile se pun in apa...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 16.03.2014, 15:26
Bune rau
la 16.03.2014, 15:28
o mancarica foarte des solocitata,dar fara ceapa caramelizataImi place si asa cum ai preparat-o!
la 16.03.2014, 15:30
am ajuns la timp? Mai este?
la 16.03.2014, 15:31
Mai este!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
la 16.03.2014, 15:32
Chiftelute vreau si eu

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking