Ingrediente
- Am folosit pentru sos:
- 1 buchetel de brocoli
- 1 morcov
- 1 telina radacina
- 2 tulpini telina apio
- 1 fenicul
- 1 catel de usturoi
- o jumatate de praz
- 1 cartof
- sare,
- harissa,
- turmenic
- 2 linguri unt
- 1/2 conserva de rosii fara pielita (bio)
- Pentru chiftele:
- 1 kg carne macinata porc+vita
- 2 catei usturoi
- 2 oua
- coriandru verde uscat
- 2 linguri pesmet
- turmenic,
- ienibahar,
- ghimbir macinat,
- sare,
- chilly
- Pentru ceapa caramelizata:
- 6 cepe rosii
- sare
- zahar
Mod de preparare
Chiftelele: carnea macinata am pus-o intr-un castron si am adaugat peste ea ouale,usturoiul tocat,pesmetul,coriandrul si condimentele si am amestecat bine de tot,apoi am format cu mana si cu ajutorul unei furculite,gogoloaie de carne,pe care le-am aplatizat pentru a se praji uniform, le-am pus intr-o tigaie cu putin ulei,la foc moderat si le-am prajit pana cand s-au rumenit frumos pe ambele parti.
Sosul de legume: Intr-o oala am pus apa cu sare,apoi am curatat telina si morcovul,le-am spalat bine si apoi cand apa a inceput sa clocoteasca le-am adaugat acolo,dupa ce s-au inmuiat putin am adaugat buchetelele de brocoli si spre final prazul,feniculul si cartoful,toate taiate cubulete.Am lasat legumele sa fiarba bine,apoi le-am scurs si le-am bagat in blender,adaugand si putin din apa in care au fiert,si o jumatate de conserva de rosii curatate de pielita.Am continuat sa amestec in blender toate legumele pana cand s-au pasat frumos si s-au transformat intr-un delicios sos.Am pus apoi sosul intr-o craticioara,l-am pus putin la foc sa dea 2-3 clocote pentru a se imbina armonios toate aromele si la final am adaugat condimentele si untul.
Ceapa: Am curatat si spalat cepele,le-am taiat apoi solzisori si le-am pus intr-o tigaie incinsa cu putin ulei,unde le-am lasat sa se prajeasca frumos la foc iute pentru inceput,apoi la foc mic.Am adaugat putina sare si spre final o mana de zahar pentru a le carameliza.
Am servit sosul de legume cu chiftelute si ceapa caramelizata alaturi de o salata delicioasa de verdeturi…rosii,castravete,baby spanac si leurda..o minunatie..
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu sos de legume si ceapa caramelizata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|