Chiftele cu sos de legume si ceapa caramelizata

Postat de papabundetot in Porc
16 Mar 2014 | 3194 vizualizari
Chiftele cu sos de legume si ceapa caramelizata

Pentru astazi am pregatit un pranz plin de vitamine,o reinterpretare a sosului de rosii cu chiftele din zona Ardealului,pe care eu nu il iubeam deloc in copilaria mea :) Dupa cum o sa vedeti mai jos…este o mancare hranitoare si plina de elemente sanatoase,care dau in final un preparat savuros.

Ingrediente

  • Am folosit pentru sos:
  • 1 buchetel de brocoli
  • 1 morcov
  • 1 telina radacina
  • 2 tulpini telina apio
  • 1 fenicul
  • 1 catel de usturoi
  • o jumatate de praz
  • 1 cartof
  • sare,
  • harissa,
  • turmenic
  • 2 linguri unt
  • 1/2 conserva de rosii fara pielita (bio)
  • Pentru chiftele:
  • 1 kg carne macinata porc+vita
  • 2 catei usturoi
  • 2 oua
  • coriandru verde uscat
  • 2 linguri pesmet
  • turmenic,
  • ienibahar,
  • ghimbir macinat,
  • sare,
  • chilly
  • Pentru ceapa caramelizata:
  • 6 cepe rosii
  • sare
  • zahar

Mod de preparare

Chiftelele: carnea macinata am pus-o intr-un castron si am adaugat peste ea ouale,usturoiul tocat,pesmetul,coriandrul si condimentele si am amestecat bine de tot,apoi am format cu mana si cu ajutorul unei furculite,gogoloaie de carne,pe care le-am aplatizat pentru a se praji uniform, le-am pus intr-o tigaie cu putin ulei,la foc moderat si le-am prajit pana cand s-au rumenit frumos pe ambele parti.

Sosul de legume: Intr-o oala am pus apa cu sare,apoi am curatat telina si morcovul,le-am spalat bine si apoi cand apa a inceput sa clocoteasca le-am adaugat acolo,dupa ce s-au inmuiat putin am adaugat buchetelele de brocoli si spre final prazul,feniculul si cartoful,toate taiate cubulete.Am lasat legumele sa fiarba bine,apoi le-am scurs si le-am bagat in blender,adaugand si putin din apa in care au fiert,si o jumatate de conserva de rosii curatate de pielita.Am continuat sa amestec in blender toate legumele pana cand s-au pasat frumos si s-au transformat intr-un delicios sos.Am pus apoi sosul intr-o craticioara,l-am pus putin la foc sa dea 2-3 clocote pentru a se imbina armonios toate aromele si la final am adaugat condimentele si untul.

Ceapa: Am curatat si spalat cepele,le-am taiat apoi solzisori si le-am pus intr-o tigaie incinsa cu putin ulei,unde le-am lasat sa se prajeasca frumos la foc iute pentru inceput,apoi la foc mic.Am adaugat putina sare si spre final o mana de zahar pentru a le carameliza.

Am servit sosul de legume cu chiftelute si ceapa caramelizata alaturi de o salata delicioasa de verdeturi…rosii,castravete,baby spanac si leurda..o minunatie..

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu sos de legume si ceapa caramelizata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Snitele de porc in crusta de pesmet cu parmezan

Postat de AdrianUdrea

Snitele de porc in crusta de pesmet cu parmezan

Se feliaza cotletul de porc in felii foarte subtiri.  Se bat feliile de carne cu ciocanul de snitele, apoi se presara putina sare peste ele. Se amesteca ouale cu sare, piper si mustar...

Citeste continuarea

Untura din osanza de porc, pentru fursecuri

Postat de Ina

Untura din osanza de porc, pentru fursecuri

Am taiat osanza de porc in bucati mai mici si am pus-o in vasul de la Multicooker impreuna cu o cana cu apa, 1-2 linguri cu sare si jumatate de ceapa cruda. Fara a pune capacul, am pornit aparatul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.03.2014, 15:26
Bune rau
la 16.03.2014, 15:28
o mancarica foarte des solocitata,dar fara ceapa caramelizataImi place si asa cum ai preparat-o!
la 16.03.2014, 15:30
am ajuns la timp? Mai este?
la 16.03.2014, 15:31
Mai este!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
la 16.03.2014, 15:32
Chiftelute vreau si eu

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking