Chiftelute cu sos de smantana

Postat de nico15 in Porc
13 Dec 2010 | 5357 vizualizari
Chiftelute cu sos de smantana

Ingrediente

  • ½ kg de carne in amestec(porc+vita)
  • 1 ceapa
  • 4-5 catei de usturoi
  • 150 ml lapte
  • miez de la ½ de franzela
  • sare, piper
  • 1-2 oua,
  • ulei
  • faina
  • 50 g unt
  • 1 cutie smantana lichida Cuccina  

Mod de preparare

Se trece la pregatirea carnii, se amesteca carnea cu usturoiu pisat si ceapa taiata marunt, franzela se pune la inmuiat in lapte, se stoarce bine si se adauga peste celelalte ingrediente, se adauga si ouale, se sareaza si pipereaza. Se amesteca bine si se trece la modelarea chiftelelor. Dupa ce se trec prin faina si se pun in tigaie la prajit.

Separat se pune unt in tigaie acesta se va topi, se sareaza, pipereaza cu piper alb si se adauga cutiuta de smantana lichida, se lasa sa fiarba si sa aibe consistenta dorita, dupa care se vor adauga si chiftelele, se va da la cuptor si se va mai lasa sa se coaca aproximativ 15 minute

Se decoreaza cu boabe de mazare fiarta/sotata ca in imaginea alaturata.

Pofta Buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chiftelute in sos de smantana si mustar

Postat de rocsi_1612

Chiftelute in sos de smantana si mustar

Chiftelele: Ceapa curatata o tocati marunt. Patrunjelul verde il tocati. Painea o treceti prin apa, o scurgeti bine si o faramitati. Intr-un bol amestecati carnea, ceapa, painea, patrunjelul si...

Citeste continuarea

Chiftelute cu spaghete, in sos de smantana si cascaval

Postat de RODIMUR

Chiftelute cu spaghete, in sos de smantana si cascaval

Mai întâi se fac chifteluțele, chiar cu o zi înainte.  Ceapa se curăță, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, până devine ca sticla, după care se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.12.2010, 21:46
Wawwwwwwww ! Ce frumos arata
la 13.12.2010, 21:47
Grozav!!!!
la 13.12.2010, 21:47
Bravo Nico.Ai venit cu bunatati.
la 13.12.2010, 21:51
gustoase! 5
la 13.12.2010, 21:53
bravo Nico,foarte buuuuuun

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking