Chiftelute de bureti cu sos de leurda

Postat de deyutzky in Mancaruri de legume
11 Mai 2013 | 3199 vizualizari
Chiftelute de bureti cu sos de leurda

Imi era dor de niste chiftelute in sos...au iesit delicioase, sper sa va placa:D

Ingrediente

Pt chiftele:

  • 800 gr bureti
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 1 cartof
  • 3 catei de usturoi
  • miezul uscat de la 2-3 felii de paine
  • cateva fire de patrunjel proaspat
  • 2 oua
  • 4 linguri de faina + cateva linguri pt a se da chiftelutele la final
  • sare
  • piper
  • ulei pt prajit

Pt sos:

  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri de unt
  • 600 gr smantana
  • 2-3 linguri de faina
  • 1 legatura de marar
  • jumatate de legatura de leurda
  • sare

Mod de preparare

Chiftele:

Buretii ii spalam bine si ii punem la fiert.

Dupa ce dau 2-3 clocote, se scurg bine de apa, se toaca marunt si se pun intr-un bol.

Morcovul, ceapa, cartoful si usturoiul se dau prin razatoarea mica si se adauga peste bureti.

Adaugam ouale si patrunjelul tocat marunt si amestecam bine.

Punem miezul de paine si faina(doar daca mai e nevoie se mai adauga 1-2 linguri), adaugam sare si piper dupa gust si amestecam pana se formeaza o pasta.

Cu mainile umede formam bilute pe care le dam prin faina si le prajim in uleiul incins.

Se scot pe un servetel pt a se absoarbe surplusul de ulei.

Sosul:

Usturoiul se toaca marunt si se pune la calit in untul topit.

Adaugam chiftelutele, smantana o amestecam cu putina apa si faina si o adaugam treptat peste chiftele, continuand sa amestecam pana se leaga.

Mararul si leurda se toaca marunt si se pun in sos, se adauga sare dupa gust si se amesteca bine.

Pofta buna!!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de bureti cu sos de leurda" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Mancarica de fasole verde cu sos de rosii

Postat de ctlina

Mancarica de fasole verde cu sos de rosii

Într-o cratiță adinca, se aduce la fierbere un litru de apa . Adaugăm o linguriță de sare grunjoasă și fasolea verde . Lasam să fiarba 15 minute. Treceți apoi fasolea verde in...

Citeste continuarea

Tocanita de galbiori cu sos de smantana si usturoi

Postat de privatelaura

Tocanita de galbiori cu sos de smantana si usturoi

Se spala galbiorii, se lasa la scurs. Ideal ar fi sa se curete cu o perie. Daca sunt micuti, se lasa intregi, daca sunt mai mari, se taie. Se calesc in putin ulei, o ceapa, cativa catei...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.05.2013, 21:03
la 11.05.2013, 21:07
ce bine arata
la 11.05.2013, 21:11
ce bunatate si cat de apetisant arata
la 11.05.2013, 21:18
Cat de gustoase
la 11.05.2013, 21:23
hmm cat de bine arata

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking