Chiftelute de bureti cu sos de leurda

Postat de deyutzky in Mancaruri de legume
11 Mai 2013 | 3184 vizualizari
Chiftelute de bureti cu sos de leurda

Imi era dor de niste chiftelute in sos...au iesit delicioase, sper sa va placa:D

Ingrediente

Pt chiftele:

  • 800 gr bureti
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 1 cartof
  • 3 catei de usturoi
  • miezul uscat de la 2-3 felii de paine
  • cateva fire de patrunjel proaspat
  • 2 oua
  • 4 linguri de faina + cateva linguri pt a se da chiftelutele la final
  • sare
  • piper
  • ulei pt prajit

Pt sos:

  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri de unt
  • 600 gr smantana
  • 2-3 linguri de faina
  • 1 legatura de marar
  • jumatate de legatura de leurda
  • sare

Mod de preparare

Chiftele:

Buretii ii spalam bine si ii punem la fiert.

Dupa ce dau 2-3 clocote, se scurg bine de apa, se toaca marunt si se pun intr-un bol.

Morcovul, ceapa, cartoful si usturoiul se dau prin razatoarea mica si se adauga peste bureti.

Adaugam ouale si patrunjelul tocat marunt si amestecam bine.

Punem miezul de paine si faina(doar daca mai e nevoie se mai adauga 1-2 linguri), adaugam sare si piper dupa gust si amestecam pana se formeaza o pasta.

Cu mainile umede formam bilute pe care le dam prin faina si le prajim in uleiul incins.

Se scot pe un servetel pt a se absoarbe surplusul de ulei.

Sosul:

Usturoiul se toaca marunt si se pune la calit in untul topit.

Adaugam chiftelutele, smantana o amestecam cu putina apa si faina si o adaugam treptat peste chiftele, continuand sa amestecam pana se leaga.

Mararul si leurda se toaca marunt si se pun in sos, se adauga sare dupa gust si se amesteca bine.

Pofta buna!!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de bureti cu sos de leurda" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Mancare de linte cu sos de smantana

Postat de gurita_ta2005

Mancare de linte cu sos de smantana

Lintea se tine 1 ora in apa rece. Se pune la fiert cam 40 minute sau cat scrie pe punga respectiva, se gusta pentru a vedea daca este fiarta, se scurge de apa si se da deoparte. Intr-o...

Citeste continuarea

Mancare de linte

Postat de TAB1TA

Mancare de linte

Am lasat lintea la inmuiat intr-un bol cu apa aproximativ 3 ore. Apoi am scurs apa. Am pus apa intr-o oala la fiert si am adaugat lintea cand apa a inceput sa fiarba. Am lasat-o vreo 5-10...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.05.2013, 21:03
la 11.05.2013, 21:07
ce bine arata
la 11.05.2013, 21:11
ce bunatate si cat de apetisant arata
la 11.05.2013, 21:18
Cat de gustoase
la 11.05.2013, 21:23
hmm cat de bine arata

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking