Chiftele.
Carnea se toaca prin masina. La fel si cartoful curatat, verdeata si usturoiul.
Chifla se inmoaie in apa apoi se stoarce bine, bine.
Se amesteca toate intr-un bol adaugand si ouale, sare si piper.
Se omogenizeaza. Se ia din amestec compozitie foarman bilute pe care le plonjam in uleiul incins dupa ce-n prealabil le-am trecut prin faina.
Le rumenim frumos pe toate partile.
Cat timp le prajim ne ocupam de sos.
Ceapa uscata o taiem juliene.
Incingem 3-4 linguri ulei , adaugam 2-3 linguri apa si ceapa. Lasam pana se inmoaie usor.
Adaugam rosiile , putina apa, punem capac si lasam la foc mic , 20 minute.
Adaugam foaia de dafin, zaharul,busuiocul, sare si piper dupa gust si mai fierbem 5 minute.
Cand am terminat de prajit chiftelele , le adaugam in sos (acesta trebuie sa fiedestul de gros. Lasam sa mai dea cateva clocote la foc foarte mic apoi putem servi.