Ingrediente
- 2 dovlecei mijlocii
- 3 oua mari
- concentrat de legume dupa gust
- 3-4 catei de usturoi , sau 2-3 fire usturoi verde
- 1 legatura de patrunjel
- 1 legatura de marar
- 7 linguri de faina
- piper dupa gust
- sare , daca mai este nevoie
- ulei suficient ptr prajit
Mod de preparare
Se curata dovleceii de coaja, se dau pe razatoarea cu ochiuri mari, se sareaza si se lasa la scurs intr-o strecuratoare, timp de cateva minute. Se curata usturoiul, mararul si patrunjelul si se taie marunt (usturoiul catei, se piseaza). Se amesteca dovleceii cu ouale batute spuma, se adauga si celelalte ingredinte, obtinandu-se o compozitie de consistenta unei smantani groase .
Se incinge uleiul intr-o tigaie nonaderenta si se pune cate o lingura din compozitie, rumenindu-se pe ambele parti. Se scot pe hartie absorbanta si se consuma cu mujdei de usturoi sau nu, atat calde cat si reci .
Eu le mananc asa , pur si simplu si fara paine .
PS Ptr ca nu m-am gandit c-o voi posta , n-am facut mai multe poze ... sorry
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|