Ingrediente
- 500 g ficat de porc (sau pui)
- 1 ceapă (sau ceapă verde mai multe fire)
- 3 căţei de usturoi (sau usturoi verde)
- 3 felii de pâine neagră
- verdeaţă proaspătă
- 2 ouă
- 1 lingură cu făină (sau două dacă e nevoie)
- sare
- piper
- ulei pentru prăjit
- Pentru pane:
- 2 - 3 ouă
- făină
- sare
Mod de preparare
Se taie ficatul în bucăţi mai mici, se spală şi se pun la fiert.
Când sunt gata fierte se scot din zeama în care au fiert, se pun în robot împreună cu pâinea înmuiată în lapte şi stoarsă bine, usturoiul şi ceapa tăiate, ouăle, făina,verdeaţa , sare şi piper. Se toacă totul până ce se obţine o compoziţie nu foarte cremoasă.
Se formează cu mâna udă chifteluţe care se dau prin făină, apoi printr-un amestec de clătite obţinut din ouăle bătute cu un praf de sare, amestecate cu făină şi cu puţină apă rece. Se pun la prăjit în tigaia grill cu ulei….nu mult….incins.
Sunt bune şi calde şi reci cu garnitură şi salată la alegere.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifteluţe de ficat" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|