Cartofii se curăță de coji, se spală și se taie rondele de aproximativ 6 mm grosime, după care se pun (trei straturi) într-o tavă de Jena, unsă cu ulei.
Ceapa roșie se curăță, se spală, se taie, se desface și se pune inelușe în tavă, peste cartofi. Se condimentează totul cu sare, piper și cimbru.
Ceapa se curăță, se spală, se taie mărunt, se călește în ulei suficient, la foc mic, ca să nu se ardă, apoi se pune într-o sită, ca să se scurgă de uleiul în care s-a prăjit.
Usturoiul se curăță, se spală și se răzuiește pe răzătoarea mică.
Mărarul se alege, se spală, se zvântă și se taie fin.
Se prepară chifteluțele din: carne tocată de porc, 1 ou, ceapa călită, scursă de ulei, usturoiul răzuit, păinea înmuiată în lapte și stoarsă bine, făina albă, mărarul tăiat fin, sare și piper. Când compoziția este omogenă, se fac chifteluțe mici, sub formă de biluțe și se pun în tavă, peste cartofi și ceapă, intercalate cu roșii cherry, spălate în prealabil.
Se amestecă un ou cu smântână, puțină sare și piper, după care se toarnă uniform peste ingredientele din tavă. Se acoperă tava cu capac, iar dacă nu are, se va pune o folie de aluminiu.
Se dă tava la cuptor, la foc mediu, pentru 40 de minute. După acest interval de timp, se scoate tava din cuptor, se ia capacul și se dă din nou la cuptor, ca să scadă lichidul și să se rumenească, timp de 15-20 de minute. După acest interval de timp, se scoate tava din cuptor, se răzuiește cașcavalul pe răzătoarea mare și apoi se dă din nou la cuptor pentru 5-10 minute, până ce se rumenește preparatul.
Când preparatul este rumenit, se scoate din cuptor și se servește cald. Pentru că este un preparat complet (are și cartofi) se poate mânca fără pâine. În schimb, cine dorește, poate asocia murăturile preferate, sau o salată.