Ingrediente
- 500 g carne tocata de pui
- 1 ceapa mica
- 2 oua
- 1 felie mare de paine
- 4 catei de usturoi
- patrunjel verde
- sare, piper
- ulei pentru prajit
Mod de preparare
Intr-un bol amestecam carnea de pui, cu ouale, ceapa tocata, usturoiul zdrobit, painea inmuiata in apa, scursa si zdrobita, patrunjelul tocat, sarea si piperul si amestecam foarte bine si adaugam sare dupa gust.
Cu mainile umezite cu apa, formam bilute mici din compozitia obtinuta de marimea unei nuci (puteti sa le faceti mai mari daca doriti) si le punem pe o farfurie.
Intr-o cratita mica punem ulei iar cand uleiul e incins adaugam bilutele de carne (in mai multe ture) si le lasam sa se scufunde in ulei. Dupa ce incep sa se rumeneasca putin, le intoarcem usor rotind cratita mai mult. Din cauza ca ele sunt acoperite de ulei se vor praji foarte frumos fara a fi nevoie sa le intoarcem cu o lingura.
Le scoatem pe servet de hartie pentru a absorbi uleiul de pe ele.
Servim cu garnitura de varza, paste sau cartofi, taranesti in cazul meu. Bon appetit!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de pui" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|