Chiftelute de zucchini cu sos de smantana si marar

Postat de adasev12 in Aperitive / Garnituri
13 Iun 2012 | 3970 vizualizari
Chiftelute de zucchini cu sos de smantana si marar

am facut doar cateva , pt inceput, fiind ceva inedit pt mine, sa vad ce iese...ie personal mi-a placut si voi mai face sigur...voi ce spuneti???

Ingrediente

  • cativa zucchini, cam 200 g
  • o mana de parmezan ras
  • 1 ou
  • marar
  • sare, piper
  • 2 catei de usturoi
  • pesmet
  • sosul:
  • smantana, cam 100 ml
  • o lg de iaurt
  • 2 catei de usturoi
  • marar dupa gust
  • putina sare si piper

Mod de preparare

Zucchini se curata doar partial, daca sunt loviti sau juliti, daca nu se lasa cu coaja, fiind cruzi. Se dau pe razatoarea mica, se pune sare si piper, si se lasa macar jumatate de ora , sa lase apa. Se stoarce apoi bine in pumni si se pune intr-un bol, se adauga oul, parmezanul ras, marar si o mana de pesmet. Se amesteca  bine si se fac chiftelute mici, care se dau prin pesmet, apoi se prajesc in ulei la foc mic, sa se patrunda bine. 

Se servesc cu un sos de smantana cu marar si usturoi (smantana se amesteca cu lingura de iaurt, marar, usturoiul pisat si putina sare si piper). 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de zucchini cu sos de smantana si marar" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Aperitiv saleuri cu branza de vaci

Postat de licurici_lra

Aperitiv saleuri cu branza de vaci

Drojdia se amesteca cu o lingurita de faina si putina apa calduta. Se lasa pana se umfla putin. Faina cernuta se amesteca cu toate ingrediente si se lasa la crescut cel putin 30m. Se intinde...

Citeste continuarea

Guguluf aperitiv din dovleac, praz, ciuperci, ardei si ghimbir

Postat de panacris

Guguluf aperitiv din dovleac, praz, ciuperci, ardei si ghimbir

Prazul curățat și tăiat rondele, se călește ușor cu ulei de măsline și puțină apă. Apoi se adaugă ciupercile, ardeiul kapia tocate mărunt, dovleacul ras, lăsându-se la călit...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.06.2012, 16:28
Prima la asa bunatate , merge la favorite
la 13.06.2012, 16:37
are dreptate mihaela!sunt super
la 13.06.2012, 16:44
nu am mancat niciodata,dar arata tare bine!
la 13.06.2012, 16:48
Arata bine si eu am facut de vreo cateva ori asa ca stiu ca sunt bune
la 13.06.2012, 17:23
ce buuun!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking