Ingrediente
- pt chiftele:
- 600 gr carne de vitel
- 2 cartofi fierti
- 2 catei de usturoi
- sare si piper dupa gust
- 3 oua
- 1 lingura de patrunjel si marar proaspat
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- cascaval ras optional
- pt aluat:
- 150 ml lapte batut
- 150 ml apa calduta
- 2 linguri ulei de masline
- 1 cartof fiert si zdrobit
- 1 lingurita de sare
- 1 lingura de zahar
- 500 gr faina alba
- 1/2 cub de drojdie proaspata
- pt decor:
- 1 galbenus
- 1-2 linguri lapte
- 1-2 linguri seminte de chimen(sau orice alt tip de seminte)
Mod de preparare
Prima oara punem in masina de paine ingredientele pt aluat in ordinea scrisa mai sus. Dupa ce masina a framantat aluatul, punem aluatul intr-un castron la loc caldut la dospit, pana isi dubleaza volumul.
Pt chiftele:dam prin masina de tocat cartofii fierti, iar apoi carnea. Adaugam ouale, condimentele, usturoiul pisat si framantam cu mana toate ingredientele pana se intrebatrund bine. Formam chiftelute pe care le punem in tava aragazului tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptorul incins la 200 grade pt 5 minute, atat cat sa prinda o crusta pe deasupra.
Ungem masa de lucru cu cate putin ulei sau o folie de silicon pe care vom lucra. Luam cate putin aluat dospit, il intindem putin cu degetele, punem cascaval ras(eu am pus, dar nu pe toate), punem cate o chifteluta dupa ce a stat 5 minute la cuptor, adunam marginile si modelam aluatul cu chifteluta inauntru. Le punem pe toate intr-un vas termorezistent, le ungem cu galbenus de ou amestecat cu lapte si presaram seminte pe deasupra. Mie mi-au mai ramas trei chiftele, asa ca le-am pus si pe astea intr-un alt vas mai micut. Dam vasele la cuptorul incins la 60-70 grade pt 10-15 minute, sau le lasam la loc caldut pana ce mai creste putin aluatul. Marim temperatura la cuptor la 180 grade si le lasam 12-15 minute, pana devin rumene pe deasupra.
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in aluat" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|