Chiftelute in aluat de bere

Postat de Sim0naWorld in Vita
6 Dec 2013 | 12802 vizualizari
Chiftelute in aluat de bere

Inspiratie principala: Gaby (http://www.bucataras.ro/retete/chiftelute-in-aluat-de-bere-37850.html)

Ingrediente

Aluat:

  • 450 gr faina alba
  • 10 gr drojdie uscata
  • 50 ml ulei de masline
  • 1/2 lingurita
  • 250 ml bere

Chiftele:

  • 400 gr carne vita tocata
  • 1 ou
  • 2 felii paine inmuiata in lapte si stoarsa
  • o ceapa mica tocata marunt
  • 4 catie usturoi pisati
  • sare
  • piper
  • 2 felii slanina afumata, tocata marunt

Mod de preparare

Mai intai am pregatit chiftelutele, amestecand toate ingredientele. Cu mainile umede am modelat  18 bile.

Pentru aluat am cernut faina intr-un castron, am adaugat drojdia si le-am amestecat. Treptat am adaugat berea, sarea, iar la urma treptat uleiul, framantand  aluatul timp de 5-10 minute, pana acesta a devenit elastic si nelipicios. Am impartit aluatul in 18 parti bile.

Cu ajutorul sucitolului am aplatizat fiecare bile, am pus in centru cate o chifteluta, apoi am adus catre mijloc fiecare margine. Am aplatizat usor si am pus bilele cu partea stransa in jos, intr-un vas termorezistent uns cu unt in prealabil. Am lasat bilutele cca 15-30 minute intr-un loc caldut. Intre timp am preincalzit cuptorul si am copt chiftelutele pana se rumenesc frumos, cca 30-40 minute.

Noi am servit chitelutele cu salata asortata, dar merg foarte bine cu sos de rosii sau muraturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in aluat de bere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Chiftelute in aluat de bere

Postat de caroline

Chiftelute in aluat de bere

Incepem prin a pregati compozitia  pentru chiftelute. Punem intr-un bol carnea tocata,oul intreg,painea pusa in lapte si apoi stoarsa bine ,ceapa tocata  marunt  si sare,piper...

Citeste continuarea

Chiftelute in aluat de bere

Postat de ralu_ca

Chiftelute in aluat de bere

Aluatul: Intr-un castron punem faina, sarea si drojdia ( intr-un pahar am pus drojdia si apa calduta ), apoi uleiul si berea. Se framanta pana se obtine un aluat care nu se mai lipeste de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.12.2013, 21:36
Tare faine si bune
la 06.12.2013, 21:41
ce prezentare frumoasa
la 06.12.2013, 21:47
buneeeee
la 06.12.2013, 21:48
la 06.12.2013, 21:49
Ce frumoase!!!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking