Chiftelute in crusta de cartofi

Postat de merisor67 in Mancaruri cu carne
28 Feb 2013 | 4230 vizualizari
Chiftelute in crusta de cartofi

Imi place ca putem combina cartofii in foarte multe moduri, asa ca am ales de data asta sa-i combin cu chiftelute. Bun rezultat a iesit si multumita a fost familia! :D

Ingrediente

  • 1 kg cartofi albi
  • 600 gr carne tocata amestec vita + porc
  • 2 cepe 2 morcovi
  • 5-6 graunti de usturoi
  • 150 gr cascaval Delaco afumat
  • 2 oua
  • condimente: cimbru, busuioc, rozmarin, boia de ardei iute, piper
  • 30 ml ulei
  • marar
  • sare
  • apa pentru fiert cartofii
  • 10 gr pesmet

Mod de preparare

Mai intai punem cartofii la fiert in coaja, cu apa cat sa-i acopere.

Tocam legumele si le punem la inabusit in ulei si putina apa, iar cand sunt patrunse adaugam carnea tocata, asezonam cu praf de cimbru, busuioc, sare, piper si lasam pe foc mestecand continuu pana cand este si carnea gata, apoi adaugam pustin suc de rosii, mai lasam cateva minute si ridicam de pe foc.

Rasturnam intr-o sita pentru a se scurge tot lichidul si dam la rece

Cartofii fierti si raciti ii curatam si-i punem intr-un bol unde ii strivim cu furculita.

Radem cascavalul, il amestecam cu cartofii, adaugam si un ou, sare si rozmarin si omogenizam.

Cand ce raceste compozitia de carne adaugam un ou, marar tocat marunt si amestecam.

Punem pe un platou pesmet  si incepem sa formam bulgari de cartofi pe care ii aplatizam, punem la mijloc cate o chifteluta si strangem marginile trecand mainile prin pesmet deoarece e cam lipicioasa compozitia de cartofi.

Le dam forma care ne convine, rotunda sau ovala, trecem prin pesmet pe toate partile presaram boia de ardei deasupra si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Coacem pentru 30 de minute la 180 de grade.

Noi am servit cu ketchup si gogosari.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in crusta de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv chiftelute de cartofi cu cheddar

Postat de Bucataras

Aperitiv chiftelute de cartofi cu cheddar

Pune piureul de cartofi intr-un bol incapator; Peste acesta adauga ceapa verde, baconul, usturoiul, boia, chimionul, sarea si piperul, 1 ou si amesteca bine; Pune faina pe maini, ia putina...

Citeste continuarea

Nuggets de pui

Postat de diaconta

Nuggets de pui

Fulgii de porumb i-am maruntit în robot,apoi i-am amestecat cu parmezanul razuit.Lasam deoparte amestecul. Tot în robot am pus pieptul de pui taiat cubulete ,condimentele,apa si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.02.2013, 11:53
Ce bine te-ai gandit 2 in 1! Ma uit la chiftelute,mai beau o gura de ceai
la 28.02.2013, 11:54
Mulţumiţi sunt şi prietenii de ceea ce văd Aş zice porţie dublă, dar îmi fac rău singur, că abia se deschide pofta
Bravo Meri
la 28.02.2013, 12:01
Foarte bune. E o idee grozava.
la 28.02.2013, 12:07
SAlivez ca tare bine arata
la 28.02.2013, 12:09
buna idee

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking