Ingrediente
- pt chiftelute:
- 350 g carne tocata
- o mana de orez
- 3 catei de usturoi
- o mana de pesmet
- 2 oua
- pt sos:
- 2 rosii proaspete
- 2 linguri bulion
- 2 catei de usturoi
- ulei de masline
- o ceapa mai mica
- jumatate de ardei
- sare, piper, oregano, cimbru verde si busuioc verde, patrunjel verde
- o lingurita amidon de porumb
Mod de preparare
Deci, am facut chiftelutele si le-am fiert separat pe jumatate in apa sarata.
Intre timp am pregatit sosul: am incins uleiul si am calit ceapa taiata marunt, apoi am adaugat ardeiul taiat felite mai lungi, am taiat rosiile, apoi cubulete mici si le-am pus si acestea. Am pus si usturoiul taiat marunt, am lasat cateva minute, apoi am adaugat bulionul si am pus apa cam o cana. Am adaugat sare, oregano, busuioc si cimbru si am transferat si chiftelutele. Am lasat pana au fiert bine, am mai adaugat apoi piper si din amidon am facut o maia pt a lega sosul.
Am uitat sa specific ca am pus si o lingura de smantana..ca tot o aveam printr-un fund de cutie...a iesit f bun si aromat...
La servit am pus patrunjel verde deasupra...nu stiu voi, dar eu ador patrunjelul si culoarea lui verde in mancare...
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in sos aromat" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|