Ingrediente
- 200 gr de carne macinata de vita.
- 200 gr. de carne macinata de porc.
- 2-3 felii de paine uscata.
- 2 linguri de ulei de masline
- sare
- piper
- origano
- usturoi
- un pahar vin alb.
- rosii proaspete sau suc de rosii.
- 1 ardel rosu mic.
- Garnitura:
- orez 100 gr.
- 1 ceapa mica
- vin alb. 50 ml
- sare/delicat.
Mod de preparare
Amestecam carnea de vita cu cea de porc si ulei,condimentam cu sare ,origano si piper ,intr-un vas punem la inmuiat painea in apa,scurgem bine painea si o amestecam cu carnea.
Punem o tigaie cu o lingura de ulei pe foc si catelul de usturoi ,formam chiftelutele si le prajim usor pe amblele parti,fara a le scoate din tigaie,adaugam vinul si asteptam sa se evapore,totul la foc mic.
Intre timp pregatim sucul de rosii , frulam rosiile cu ardelul si il adaugam peste chiftelute,se lasa la foc mic pentru 30 min.
Pilaf de orez:
- tocam ceapa marunt o punem la calit intr-o oala cu 2 ling de ulei,adaugam orezul si tostam pentru 2 minute ,adaugam vinul si asteptam sa se evapore.Punem sare sau delicat dupa gust.
Punem apa lasam sa fiarba pana cand pilaful se leaga si devine cremos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in sos rosu" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|