Ingrediente
- Fasole rosie cca. 500 g,
- Porumb cca. 250 g ( 1 conservă),
- Carne tocata mixtă cca. 600 g,
- Ceapă galbenă 1 bucată,
- Praz 1 fir subțire,
- Ardei kapia 1 bucată,
- Roșii uscate cca. 100 g,
- Pasta de roșii cca. 500 ml,
- Bere cca. 500 ml,
- Sare de mare cca. 2 linguri,
- Piper proaspăt măcinat 1 lingură,
- Oregano 1 lingură,
- Foaie de dafin 1 bucată,
- Boia de ardei dulce 1 lingură,
- Boia de ardei iute cca. 1 linguriță.
Mod de preparare
Fasolea roșie se curăță, spală și se pune la umflat peste noapte in apă rece.
Ardeiul kapia, ceapa și prazul curățate și tocate mărunt se călesc în puțin untdelemn și apă, la foc mediu, neacoperit cca. 10 minute.
Se adaugă carnea tocată, mirodeniile ( sare, piper, boia, oregano) și se lasă la călit cca. 10 minute la foc mediu.
Amestecul de carne și legume se transferă în vasul ceramic al slow cookerului Crock-Pot (dacă aș fi avut un MulticookerCrockPotExpres – MCPE :DJ)) călirea ingredientelor s-ar fi făcut direct în vasul aparatului!), apoi se adaugă fasolea roșie scursă de apă, boabele de porumb, berea, pasta de roșii, roșiile uscate și foia de dafin, se amestecă ușor să se înglobeze toate ingredientele. Se pornește aparatul CrokPot, se setează la nivelul HIGH pentru 4 ore și se lasă să gătească lent. Dacă mai este nevoie de lichid, completați cu bere
Mâncare se servește fierbinte cu pâine sau mămăligă, eu în schimb am savurat-o cu brânză grasă de oaie.
Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chilli con carne la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|