Chinese food la mine acasa

Postat de epurasha2bb in Peste
1 Sep 2010 | 7043 vizualizari
Chinese food la mine acasa

fiindca m-am jucat cu fetele ''de-a chinezii'' a trebuit sa fac si mancare chinezeasca,am facut impreuna cu ele, bine mai mult cu Deea cea mare de 3 ani si au papat amandoua cu mare pofta si eu la fel,a iesit bun si aspectuos iar Deea a invatat sa aiba rabdare, sa manance orez cu betele si cate ceva despre cultura si obiceiurile chinezilor :)

Ingrediente

  • 3 fileuri de peste alb
  • 1/2 dovl;ecel
  • 1/2 vanata
  • 1/2 ceapa rosie
  • 1/2 ceapa alba
  • 2-3 ardei grasi micuti de diverse culori
  • 4 linguri sos de soia
  • 2 linguri ulei de susan
  • 1 rosie mare/3 linguri sos de tomate eventual picant
  • 1 felie mai groasa de radacina de telina
  • 2 morcovi
  • sare, piper
  • 2 -3 felii castravete
  • orez 100 g
  • faina
  • pemset si seminte de susan

Mod de preparare

Se curata de coji legumele si se spala, se taie bastonase subtiri si se pregatesc separat, morcovii si telina se pun al aburi pe o sita deasupra unei cratite cu apa clocotita.Restul de legume se pun intr-un wok incins cu putin ulei de susan.

Dupa ce s-au inmuiat morcovii si telina bastonase, se adauga si ele in wok si se prajesc impreuna.Se adauga acum si sosul de soia si putina sare, apoi o rosie fara coaja tocata marunt si un praf de piper.

Orezul se spala si se apoi se pune la fiert (100 g orez in 350-400 ml apa) se lasa acoperit spre sfarsit si se serveste separat asa alb simplu doar cu putina sare.

Pestele se tine putin in marinata din ulei de susan, zeama de lamaie sare si piper.Apoi se taveleste printr-un amestec de faina cu pesmet si seminte de susan si desigur sare.

O parte din peste l-am pastrat asa din marinata si l-am amestecat doar cu putin sos si l-am mai dat la tigaie putin.

Este o manacre usoara si foarte gustoasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chinese food la mine acasa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chiftelute de peste

Postat de simona72

Chiftelute de peste

Pestii curatati si fara cap, se pun in apa fiarta pt maxim 5 minute. Se lasa sa se raceasca si se curata de piele si oase. Se dau prin robotul de bucatarie si se maruntesc. Cartofii se fierb...

Citeste continuarea

Stiuca cu fasole verde si leurda

Postat de mihaelar63

Stiuca cu fasole verde si leurda

Inelele de stiuca portionate se sareaza , se dau prin faina de malai si se prajesc pe ambele parti in ulei incins[ pana devin rumene ]. Spalati ardeiul si verdeturile . Ardeiul se taie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.09.2010, 22:38
la 01.09.2010, 23:16
Cum se joaca chinezii Epuraso?
la 01.09.2010, 23:39
ce dulce e deace manda ai sa fi tu ca doau fete ajuorin bucatie cine va mai fi ca tine
la 01.09.2010, 23:59
la 02.09.2010, 00:05
Ete si Supremu...L-au lovit poftele.

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking