Ingrediente
- 5 albusuri
- 150gr zahar
- 200gr unt
- 40gr cacao
- 100gr faina
- 1 praf copt
- esenta rom
- 250gr nuca
- optional 2-3 patratele de ciocolata amaruie taiata mic
Glazura:
- 5 galbenusuri
- 150 gr zahar(am pus zahar pudra)
- esenta rom-optinal
Mod de preparare
Untul moale la temperatura camerei se mixeaza bine cu zaharul si esenta de rom, pana devine ca o crema. Se adauga nuca macinata, apoi faina amestecata cu praful de copt si cacao.
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se incorporeaza treptat in compozitia de unt, amestecand usor .
Compozitia obtinuta se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt (eu am folosit tava de tarta primita de la bucataras si nu a trebuit sa mai ung cu nimic sau sa folosesc hartie de copt,are 26cm diamatru).Presarati ciocolata taiata marunt si coaceti la 145 de grade cca 30min.
Glazura:
Galbenusurile se mixeaza cu zahar si esenta pana devin albe, ca o crema si aproape ca si-au dublat volumul. Se toarna peste blatul copt, se niveleaza si se da din nou la cuptor, pana se intareste glazura si incepe sa se rumeneasca, aproximativ 10 minute.Eu am lasat o mai mult si s-au intarit f tare.
Se lasa la racit in tava dupa care portionam si optional presaram ciocolata rasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chinezoaica" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (30)
|