Chiroşte aka colţunaşi

Postat de ionix in Prajituri
23 Mar 2010 | 18275 vizualizari
Chiroşte aka colţunaşi

la acest desert au luat parte 3 generatii... i-am facut alaturi de iubita mea mamicuta si scumpa mea bunicuta....

Ingrediente

  • Pentru aluat:  
  • 2 oua
  • sare
  • 700 g faina
  • Apa calduta
  • Pentru umplutura:  
  • 300 g branza de burduf
  • 2 oua
  • 3-4 linguri cu zahar

 

Mod de preparare

 

-Din ingredientele date se face un aluat normal iar apa se pune putin cate putin, in functie de cum simti la mana aluatul.

 

-Branza se amesteca cu ouale batute si cu zaharul.

 

Pe o planseta curata punem putina faina si intindem o foaie.

Taiem foaia in patratele. Pe mijlocul fiecarui patratel punem cate o lingura de umplutura si unim doua colturi.

O sa ne iasa un triunghi si apasam bine pe margini pentru a nu se desprinde.

Intre timp punem o oala cu apa la fiert impreuna cu putina sare si un varf de lingurita cu faina.

Cand apa clocoteste punem triunghiurile si lasam sa fiarba, amestecand din cand in cand.

Dupa ce se scot din oala punem putin zahar peste.

 

Pofta buna!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiroşte aka colţunaşi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chec pufos cu fructe confiate

Postat de ela

Chec pufos cu fructe confiate

Fructele confiate le punem la inmuiat in apa fierbinte cu putina esenta de rom.Le scoatem si le scurgem de pa intr-o sita. Batem albusurile spuma cu un praf de sare pana se intaresc....

Citeste continuarea

Trigoane cu mere

Postat de merisor67

Trigoane cu mere

Pentru aluatul de foietaj: punem untul la topit si dam deoparte 9 linguri din el, pe care le inlocuim cu 9 linguri de ulei. Punem o mana de faina, omogenizam si ridicam de pe foc. Iese co...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.03.2010, 21:52
am mancat si eu o sg data asa ceva, aveam o colega basarabeanca si facea coltunasi, foarte buni
la 23.03.2010, 22:01
deci se face si peste Prut ... bunica mea e din jud Suceava... daca nu e branza de burduf se foloseste branza iute... nu stiu cum se numeste exact
la 23.03.2010, 22:03
mirosul placut a ajuns si la mine! bravo!
la 23.03.2010, 22:04
Teo, am stiut cu ce sa te ademenesc...

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking