Chiroşte aka colţunaşi

Postat de ionix in Prajituri
23 Mar 2010 | 18313 vizualizari
Chiroşte aka colţunaşi

la acest desert au luat parte 3 generatii... i-am facut alaturi de iubita mea mamicuta si scumpa mea bunicuta....

Ingrediente

  • Pentru aluat:  
  • 2 oua
  • sare
  • 700 g faina
  • Apa calduta
  • Pentru umplutura:  
  • 300 g branza de burduf
  • 2 oua
  • 3-4 linguri cu zahar

 

Mod de preparare

 

-Din ingredientele date se face un aluat normal iar apa se pune putin cate putin, in functie de cum simti la mana aluatul.

 

-Branza se amesteca cu ouale batute si cu zaharul.

 

Pe o planseta curata punem putina faina si intindem o foaie.

Taiem foaia in patratele. Pe mijlocul fiecarui patratel punem cate o lingura de umplutura si unim doua colturi.

O sa ne iasa un triunghi si apasam bine pe margini pentru a nu se desprinde.

Intre timp punem o oala cu apa la fiert impreuna cu putina sare si un varf de lingurita cu faina.

Cand apa clocoteste punem triunghiurile si lasam sa fiarba, amestecand din cand in cand.

Dupa ce se scot din oala punem putin zahar peste.

 

Pofta buna!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiroşte aka colţunaşi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Mini tarte cu jeleu de fructe,nuca şi bezea

Postat de diaconta

Mini tarte cu jeleu de fructe,nuca şi bezea

Pentru foaia de tarta ,am amestecat toate ingredientele.A rezultat un aluat ceva mai moale pentru ca este destul de gras.Asta este însa foarte bine,va fi sfarâmacios si nu se va lipi...

Citeste continuarea

Cremsnit cu foietaj de casa si capsuni

Postat de merisor67

Cremsnit cu foietaj de casa si capsuni

Pentru aluat am prezentat reteta aici : Dupa ce am tinut aluatul la frigider, cam doua ore, l-am impartit in doua si am copt doua foi pe dosul unei tavi de 27/35 cm, aproximativ cate 25 minute...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.03.2010, 21:52
am mancat si eu o sg data asa ceva, aveam o colega basarabeanca si facea coltunasi, foarte buni
la 23.03.2010, 22:01
deci se face si peste Prut ... bunica mea e din jud Suceava... daca nu e branza de burduf se foloseste branza iute... nu stiu cum se numeste exact
la 23.03.2010, 22:03
mirosul placut a ajuns si la mine! bravo!
la 23.03.2010, 22:04
Teo, am stiut cu ce sa te ademenesc...

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking