Chocolate Oblivion...reteta mea cu nr. 500!

Postat de RuxyRux in Prajituri
4 Feb 2012 | 5929 vizualizari
Chocolate Oblivion...reteta mea cu nr. 500!

O prajitura a carei denumire eu as traduce-o, intr-o fraza..." Sa te topesti mancand ciocolata pana uiti de tine"...o prajitura sofisticata, care te face sa iubesti ciocolata pe data de la prima bucatica...si sa ramai indragostit pentru toata viata! Aceasta reteta deosebita am gasit-o pe blogul unor oameni deosebiti pe care ii admir si cu care ma mandresc! Sunt romani care au transformat bucataria in arta si care pun suflet romanesc in tot ceea ce creeaza...va invit pe voi cei ce nu-i cunoasteti sa-i admirati si sa va bucurati privirea cu minunatiile de pe blogul lor...Nico si Bianca, cei doi geniali in bucatarie...va multumesc! http://chocolateoblivion.blogspot.com/

Ingrediente

  • 450 gr unt nesarat
  • 470 gr ciocolata neagra ( 70 % cacao)
  • 600 gr zahar
  • 11 albusuri
  • 200 ml apa

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 180 de grade si se ia o tava maricica (de Jena am avut eu) care se tapeteaza cu o folie de prospetime( cling film) sau cu foaie pergament( am pus eu).

Se mai ia o tava si mai mare in care se pune tava de Jena si in care vom pune apa pana la jumatate astfel incat prajitura sa se coaca la beau-marin.

Se topeste untul si in el se topeste ciocolata( eu am pus intai untul in ibric si cand s-a topit putin am adaugat si ciocolata). Se lasa deoparte.

Se face un sirop din 400 gr zahar si 200 ml apa( nu se face sirop de zahar ars, se pune apa si apoi zaharul si se amesteca pana se dizolva bine apoi se lasa la racit pana devine caldut.( eu l-am racit in zapada ca tot avem din belsug)

Se amesteca albusurile spuma impreuna cu 200 gr zahar si se bat bine pana ce spuma sta batoasa.

Se adauga foarte usor siropul de zahar mixand in continuare( sa mai tot mixati pana se intareste spuma bine).

Adaugam si crema de ciocolata invaluind practic spuma de albus cu ciocolata luam dinspre mijloc spre colturi cu o spatula( eu am folosit un tel).

Amestecam bine pana vedem numai ciocolata( albusul dispare).

Punem amestecul in tava pregatita( introdusa din timp in tava cu apa pana la jumatate).

Dam la cuptor pentru 35-40 de minute.( eu am tinut-o 40 de minute fiindu-mi teama sa nu fie foarte moale astfel ca partea de deasupra s-a crapat usor. Data viitoare( sigur va fi o data viitoare si asta cat mai curand) o voi tine numai 35 de minute, poate chiar 36 sa vad daca ramane suprafata intacta.

. O racim complet si o intoarcem( neaparat) pe o tava apoi avem grija sa scoatem folia sau pergamentul.

Racim bine cateva ore...nu stiu daca va imaginati cum m-am invartit pe langa frigider caci numai rabdare nu aveam. Am lasat-o mult mai putin decat ar fi trebuit...apoi dupa ce am gustat( mare pofta deh) am pus-o cuminte pana maine dimineata ( tot acolo unde e locul ei pana se raceste bine). Totusi inainte de culcare am sa ii mai arunc o privire sa fiu sigura ca voi mai avea o bucatica maine la micul dejun...

Cum aceasta e reteta cu nr 500 am urcat-o pe un piedestal portocaliu si foarte gustos( pentru mine aceasta combinatie ciocolata portocala oricum e fabuloasa).

Multumesc voua tuturor dragii mei bucatarasi prieteni pentru ca ati fost langa mine in tot acest timp de cand postez aici pe acest site minunat !

 

Inca o data sa-i aplaudam ca merita!

 

http://chocolateoblivion.blogspot.com/search/label/Chocolate%20Oblivion

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chocolate Oblivion...reteta mea cu nr. 500!" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (103)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Negresa cu mere (de post)

Postat de mirela0911

Negresa cu mere (de post)

Apa, zahărul si zahărul vanilat se amestecă bine până ce acesta se topește. Se adaugă uleiul si merele razalite din borcan. Restul ingredientelor se amestecă împreună apoi se...

Citeste continuarea

Prajitura Rudy

Postat de Creatsa

Prajitura Rudy

Amesteca intr-un bol incapator faina,zaharul,praful de copt si cacaua. Adauga galbenusul si untul rece taiat bucatele si incepe sa framanti cu varful degetelor pana ajunge la consistenta unor...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.02.2012, 21:32
Draga mea, tot ce faci tu e minunat ! La tine dau like numai cand vad numele, apoi citesc reteta. Orice reteta a ta merita incercata . Iti multumim ca ni le-ai impartasit si-ti dorim sa ne incanti cu mult mai multe si de acum inainte!
la 04.02.2012, 21:32
reteta cu nr500???? ,delicios....
la 04.02.2012, 21:33
wowo....wow............wow...............dam petrecere in seara asta......bunaciune de bunaciune.............felicitari si la cat mai multe bunaciuni draga mea Ruxy!
la 04.02.2012, 21:33
si sunt de acord cu ce a spus Ina,fiecare reteta de a ta este ceva....
la 04.02.2012, 21:34
La cat mai multe reteta draga harnicuta si in cinstea ta pap si prajiturica de la tine

Vezi toate comentariile (103)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking