Choux a la creme cu frisca

Postat de nadea68 in Dulciuri
27 Mar 2014 | 6476 vizualizari
Choux a la creme cu frisca

Bune de tot :))

Ingrediente

  • 125 g faina
  • 100 ml ulei
  • 250 ml apa
  • 3 oua
  • praf de sare
  • vanilie
  • 200 ml frisca lichida indulcita

Mod de preparare

Intr-o oala punem la fiert,apa,uleiul si sarea.

Cand da in clocot,luam de pe foc si adaugam faina toata.Amestecam energic pana se omogenizeaza.

Punem iar pe foc mic si lasam pana aluatul se desprinde de pe fundul oalei.

Luam de pe foc si lasam la racit.Cand s-a racit un pic,adaugam ouale pe rand.amestecam dupa fiecare ou.

Luam o tava de cuptor ,asezam hartie de copt si cu pos facem gramajoare  de aluat.

Lasam la cuptor 10 min la foc mare dupa care reducem focul si mai lasam 20-30 minute.

Cand sunt gata,le scoatem si le lasam la racit.

Intre timp batem frisca pana se intareste.

Taiem choux  in doua si le umplem cu frisca.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Choux a la creme cu frisca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mini choux a la creme cu vanilie, frisca si afine din dulceata, un deliciu fin si cremos

Postat de Constelatialeu

Mini choux a la creme cu vanilie, frisca si afine din dulceata, un deliciu fin si cremos

Cum se prepara Mini choux a la creme cu vanilie, frisca si afine din dulceata, un deliciu fin si cremos Aluat  coji : Intr-o craticioara am pus laptele, untul taiat bucatele, sarea si...

Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata si afine

Postat de momo121

Desert tort cu ciocolata si afine

Pentru blatul vanilat:   Separam ouale, albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat, iar cand am optinut o bezea ferma si lucioasa, oprim mixaerul si folosim un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.03.2014, 21:45
Super! deastea daca ma apuc nu ma mai opresc
la 27.03.2014, 21:48
am sosit la timp pentru o portie?
la 27.03.2014, 21:52
Ce frumoase sunt !
la 27.03.2014, 21:54
la 27.03.2014, 21:54

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking