Choux à la creme(cu ciocolata)..

Postat de lilik in Prajituri
25 Apr 2011 | 6070 vizualizari
Choux à la creme(cu ciocolata)..

Hristos a inviat!!!sper ca ati petrecut Sfintele Sarbatori in liniste si fericire.... Sunt un deliciu ciocolatos aceste gogosele...

Ingrediente

  • PT GOGOSELE:
  • 250 ml apa
  • 100 ml ulei(sau 60 gr unt)
  • 130 gr faina
  • 1 praf de sare
  • 3 oua
  • PT CREMA DE CIOCOLATA:
  • 200 ml frisca lichida
  • 300 ml lapte
  • 100  gr ciocolata amaruie(70% cacao)
  • 100 gr zahar
  • 50 gr faina
  • 4 galbenusuri
  • PT GLAZURA DE CIOCOLATA:
  • 40-50 ml frisca lichida
  • 100 gr ciocolata amaruie

Mod de preparare

Pregatirea gogoselelor:

punem apa cu uleiul si praful de sare pe foc intr-o oala cu fundul gros,iar cand incepe sa fiarba punem toata faina odata si amestecam energic sa nu ramana cocoloase apoi lasam pe foc mic pana se dezlipeste aluatul de pe peretii oalei.

Dam deoparte si punem cate un ou pe rand amestecan denergic sa se incorporeze.compozitia obtinuta o punem intr-un poche si formam bilute de aluat pe o tava tapetata cu hartie de copt apoi dam la cuptorul incins la 200° timp de 25-30 de minute.cand sunt gata le lasam sa se raceasca in cuptorul stins.

Pregatirea cremei:

frecam galbenusurile cu zaharul apoi adaugam faina,amestecam si adaugam treptat laptele si frisca,apoi punem pe foc mic(amestecand in continuu sa  nu se lipeasca si sa nu faca,cocoloase) ,iar cand se ingroasa punem ciocolata taiata bucati si lasam pana se topeste.lasam sa se raceasca.

Cand crema s-a racit umplem gogoselele fara a le taia doar facem o gaurica cu poche-ul.

Dupa ce le-am umplut pe toate pregatim glazura:

punem pe foc frisca si ciocolata si lasam pana se topeste,stingem focul,amestecam si lasam 3-4 minute sa se racoreasca apoi luam cate o gogosica si o trecem prin glazura.

Le punem pe un platou si le dam la frigider 1-2 ore apoi servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Choux à la creme(cu ciocolata).." nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu mere si mascarpone, un desert cremos si aromat

Postat de oanapl

Prajitura cu mere si mascarpone, un desert cremos si aromat

Cum se prepara Prajitura cu mere si mascarpone, un desert cremos si aromat Se pune ciocolata în cafeaua fierbinte și se lasă să se topească amestecând ușor. Dacă nu se...

Citeste continuarea

Mini choux a la creme cu vanilie, frisca si afine din dulceata, un deliciu fin si cremos

Postat de Constelatialeu

Mini choux a la creme cu vanilie, frisca si afine din dulceata, un deliciu fin si cremos

Cum se prepara Mini choux a la creme cu vanilie, frisca si afine din dulceata, un deliciu fin si cremos Aluat  coji : Intr-o craticioara am pus laptele, untul taiat bucatele, sarea si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.04.2011, 08:30
bune bune
la 26.04.2011, 10:15
Ce minunatie!!!
la 26.04.2011, 10:25
buneeeee
la 26.04.2011, 11:13
Adevarat a inviat!!!
la 26.04.2011, 12:06

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking