Ingrediente
- Dovleac 600 g,
- Roșii 4 bucăți,
- Ceapă roșie 1 bucată,
- Ceapă galbenă 1 bucată,
- Usturoi 2 căței,
- Ghimbir decojit 2 cm,
- Ardei roșu iute 2 bucăți,
- Ulei de măsline 2 linguri,
- Oțet de vin alb 100 ml,
- Zahăr brun 150 g,
- Vin alb 10 ml,
- Cuișoare 2 bucăți,
- Frunze de dafin 2 bucăți,
- Baton de scorțișoară ½ bucată,
- Sare iodată 1 lingură.
Mod de preparare
Dovleacul se curăță de coajă și semințe apoi se taie cubulețe. Roșiile se decojesc, se scot sâmburii și se taie cubulețe. Merge totul rapid cu ajutorul lui Smart Salad Chef ;) Se toacă mărunt ceapa, usturoiul, ghimbirul decojit și ardeii iuți. Pentruaceastă operațiune am folosit robotul de bucătărie. Toate ingredientele se pun la călit în uleiul încins cca. 3 minute, apoi se sting cu vinul, oțetul și zahărul, se adaugă cu frunzele de dafin cuișoarele și batonul de scorțișoară, lasându-se la fiert la foc mic cca. 20 de minute, până se îngroașă ușor, se asezonează de sare și se pune în borcanele sterilizate, fierbinte, apoi se lasă la dunst cald, până se răcește. Spor și poftă bună.
P.S. L-am folosit pe Laurențiu-Ionel, ajutorul din dotare, adică Multicooker-ul de la Phillips ;), l-am programat ptr dulceață, și-a făcut treaba din plin;)
Daca ti-a placut reteta noastra "Chutney de dovleac - Sos dulce-acrișor picant de dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|