Ingrediente
- Faza 1:
- 250 g faina
- 150 ml apa
- 5 g drojdie uscata
- Faza 2:
- 100 g gris
- 400 g faina
- 300 ml apa
- 5 g drojdie uscata
- 1/2 lingurita zahar
- 1 1/2 lingurita sare
- 5 + 1 linguri ulei de masline
Mod de preparare
Faza 1:
Se dizolva drojdia in putina apa (din cei 150 ml) si lasa sa stea 5 minute. Se adauga restul pana la 150 ml de apa, faina si se amesteca cu o lingura pana ce toate se omogenizeaza. Se acopera castronul cu folie alimentara si se lasa la dospit intr-un loc caldut intre 12 si 24 de ore. La final maiaua trebuie sa fi crescut de 3 ori si sa fie plina de basicute la suprafata.
Faza 2:
Se amesteca drojdia cu putina apa calda (din cei 300 ml) si lasa sa stea 5 minute. Se adauga restul de apa, zaharul, 5 linguri de ulei, faina, grisul si compozitia de la faza 1. La sfarsit se adauga sarea si se omogenizeaza. Pentru aceasta faza am folosit masina de paine, programul de framantare+dospire. Compozitia isi va tripla volumul.
Aluatul se rastoarna pe masa infainata si cu o spatula se imparte in 2. Li se da o forma usor lunguiata, apoi tot cu ajutorul spatulei se pune aluatul in tava presarata cu faina. Se acopera din nou cu folie si se lasa la crescut cca 2 ore.
Se da la cuptor la foc mediu spre mare pentru 20-25 de minute, pana se rumeneste.
Foarte buna Ciabatta ta Brandusa. Sa ne mai faci! :))
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciabatta" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (8)
|