Ciabatta

Postat de miha in Piine
19 Apr 2010 | 7682 vizualizari
Ciabatta

sau "Ciabatta Brandusei"...:)

Ingrediente

  • Faza 1:
  • 250 g faina
  • 150 ml apa
  • 5 g drojdie uscata
  • Faza 2:
  • 100 g gris
  • 400 g faina
  • 300 ml apa
  • 5 g drojdie uscata
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1 1/2 lingurita sare
  • 5 + 1 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Faza 1:

Se dizolva  drojdia in putina apa (din cei 150 ml) si lasa sa stea 5 minute. Se adauga restul pana la 150 ml de apa, faina si se amesteca cu o lingura pana ce toate se omogenizeaza. Se acopera castronul cu folie alimentara si se lasa la dospit intr-un loc caldut intre 12 si 24 de ore. La final maiaua trebuie sa fi crescut de 3 ori si sa fie plina de basicute la suprafata.

Faza 2:

Se amesteca drojdia cu putina apa calda (din cei 300 ml) si lasa sa stea 5 minute. Se adauga restul de apa, zaharul, 5 linguri de ulei, faina, grisul si compozitia de la faza 1. La sfarsit se adauga sarea si se omogenizeaza. Pentru aceasta faza am folosit masina de paine, programul de framantare+dospire. Compozitia isi va tripla volumul.

Aluatul se rastoarna pe masa infainata si cu o spatula se imparte in 2. Li se da o forma usor lunguiata, apoi tot cu ajutorul spatulei se pune aluatul in tava presarata cu faina. Se acopera din nou cu folie si se lasa la crescut cca 2 ore.

Se da la cuptor la foc mediu spre mare pentru 20-25 de minute, pana se rumeneste.

Foarte buna Ciabatta ta Brandusa. Sa ne mai faci! :))

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciabatta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciabatta cu masline

Postat de katty

Ciabatta cu masline

Punem intr-un castron drojdia si zaharul si turnam apa calduta, amestecand . Lasam 5 minute dupa care incepem sa punem faina, amestecand cu o lingura de lemn pana incorporam toata faina. Odata cu...

Citeste continuarea

Sandwich cu crema de branza cu smantana Delaco, nuci si miere

Postat de AlexTeacher

Sandwich cu crema de branza cu smantana Delaco, nuci si miere

Taie painea in jumatate, pe lungime; Unge ambele jumatati cu crema de branza cu smantana, Delaco; Puneti miez de nuca pe ambele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.04.2010, 10:23
arata foarte bine
la 19.04.2010, 10:25
arata bine
la 19.04.2010, 10:36
Multumesc fetelor.
la 19.04.2010, 10:42
Arata tare bine!!!Am s-o incerc cu siguranta.5 furculite
la 19.04.2010, 11:00

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking