Ingrediente
- ciocănele de pui 8 bucăți,
- sare iodată,
- ierburi aromate ( oregano, cimbru, rozmarin, busuioc),
- piper proaspăt măcinat,
- boia de ardei dulce,
- ulei de măsline 1 lingură,
- muștar clasic 2-3 linguri,
- usturoi 4 căței,
- capere 2-3 linguri,
- ciuperci champignon marinate 1 borcan,
- vin albdemisec cca. 250 ml.
Mod de preparare
Deoarece ciocănelele se vor prepara în vasul roman, cufundăm vasul în apă rece, cca. 20 de minute.
Între timp ciocănelele se spală, se curăță de eventualele pene, se crestează ușor și se asezonează cu sare, piper, boia, usturoi tocat și mirodenii. Muștarul se amestecă cu uleiul de măsline, după care se aplică pe ciocănele, masându-le bine. Se pun ciocănelele în vasul roman, umezit bine, apoi se dă la cuptor cca. 30 de minute la foc mediu, acoperit. Spre finalul coacerii se adaugă caperele, ciupercile marinate și un pahar cu vin alb demisec și se mai lasă la cuptor, neacoperit ptr a prinde crustă, cca. 10 minute la foc mediu.
Ciocănelele se servesc cu piure de cartofi/orez/cartofi natur, alături de o salată de sezon.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocănele de pui cu capere și ciuperci marinate" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|