Ingrediente
- 1 kg de pulpe (ciocanele)
- 2 legaturi de leurda
- 200 g bacon taiat subtire
- 500 g cartofi
- 100 ml lapte de cocos
- 5 linguri smantana
- 5 linguri capere
- 50 ml ulei
- 1 lingura boia
- condimente pentru pui
- suc de lamaie
- salata verde
Mod de preparare
Pulpele curatate, spalate, le dam intr-un clocot in apa cu sare (5 minute), le scoatem, le lasam sa se scurga, scoatem pielea de pe fiecare, condimentam din belsug, apoi imbracam pulpa in frunze de leurda, peste leurda felii de bacon prinse cu scobitori. Le punem intr-o tava acoperita si lasam la cuptor 20-25 minute. In acest timp cartofii curatati, spalati, taiati rondele, condimentati cu sare, piper, boia, amestecam cu ulei, ii punem intr-o tava cu 1 pahar cu apa si lasam la cuptor acoperiti 30 minute
Pentru sos amestecam smantana cu lapte, caperele taiate, 1 lingura zeama de lamaie, sare si piper.
Servim pe farfurie pulpa, alaturi cartofii si salata stropita cu ulei de masline si otet balsamic iar sosul peste cartofi
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe cu leurda si bacon" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|