Ciocolata de casa cu merisoare si orez expandat

Postat de diana_k in Dulciuri
14 Oct 2013 | 5872 vizualizari
Ciocolata de casa cu merisoare si orez expandat

Ingrediente

  • 250 g zahar
  • 150 ml apa
  • 250 g lapte praf
  • 125 g unt sau margarina
  • 100 g orez expandat
  • 100 g merisoare uscate

Mod de preparare

Zaharul si apa le punem la fiert pana obtinem un sirop gros. Se face proba unei picaturi de sirop intr-un pahar cu apa rece, daca isi mentine forma inseamna ca  siropul este gata, daca se dizolva mai este necesar sa fierbem siropul 2-3 minute.

Adaugam untul sau margarina si amestecam usor pentru a se topi complet.

Oprim focul si turnam laptele praf  tot odata! Amestecam energic pentru a nu se forma cocoloase.

Punem jumatate din orez expandat si merisoare, amestecam usor si turnam compozitia in tava.

Presaram restul de orez si merisoare si apasam usor sa intre in crema.

Lasam sa se raceasca complet si sa se intareasca ciocolata apoi o putem taia patratele. Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa cu merisoare si orez expandat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Inghetata de vanilie cu nuci si caramel

Postat de Meea

Inghetata de vanilie cu nuci si caramel

  Intai de toate sa va povestesc putin despre cum procodez eu cu "BAIN-MARIE". Eu ii spun simplu, baie de aburi.  Intr-o oala punem apa mai putin de jumatate si lasam oala pe...

Citeste continuarea

Dulceata de smochine

Postat de CameliaComan

Dulceata de smochine

Spalam bine smochinele. Le taiem coditele si taiem fiecare smochina pe lungime in doua jumatati. Punem apa si zaharul intr-o oala mare. Le lasam la foc potrivit pana se transforma intr-un sirop....

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.10.2013, 09:53
la 14.10.2013, 09:58
Super
la 14.10.2013, 09:58
Si asta-mi place!
la 14.10.2013, 10:24
mmmm,cioco
la 14.10.2013, 10:39
ce buna trebuie sa fie

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking