Ciocolata de casa cu orez expandat

Postat de diana_k in Prajituri
13 Mar 2013 | 9519 vizualizari
Ciocolata de casa cu orez expandat

Ingrediente

  • 1 foaie napolitana
  • 400 g zahar
  • 250 g apa
  • 250 g margarina
  • cacao
  • 250 g lapte praf
  • 50 g orez expandat

Mod de preparare

Se pregateste o tava de chec care se tapeteaza cu foaie de nylon.

Foia de napolitana se taie in doua pe dimensiunile tavii de chec.

Zaharul si apa se pun la fiert pana se formeaza un sirop gros, gros. Pentru a fi siguri ca siropul este gata se face o proba: se pune o picatura de sirop intr-un pahar cu apa, daca picatura ramane intreaga si nu se dizolva in apa, inseamna ca siropul este gata.

Margarina taiata cuburi se adauga la sirop si se lasa la foc mic pana se dizolva, se trage oala deoparte si se pune laptele praf cernut impreuna cu cacaoa. Se amesteca repede pentru a nu se forma cocoloase. Se adauga orezul expandat.

Se toarna compozitia de lapte praf in tava de chec si se acopera cu cea de-a doua foaie de napolitana. Se preseaza bine si se da la rece cateva ore bune pana ce se intareste bine ciocolata.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa cu orez expandat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciocolata de casa cu merisoare si orez expandat

Postat de diana_k

Ciocolata de casa cu merisoare si orez expandat

Zaharul si apa le punem la fiert pana obtinem un sirop gros. Se face proba unei picaturi de sirop intr-un pahar cu apa rece, daca isi mentine forma inseamna ca  siropul este gata, daca se...

Citeste continuarea

Ciocolata de casa cu fulgi din orez brun

Postat de lia

Ciocolata de casa cu fulgi din orez brun

Separat intr-un bol incapator, amestecam foarte bine, laptele praf cu cacaoa si la final cu fulgii. Ungem o tava sau forma cu margarina si o lasam la o parte. Punem apa impreuna cu esentele si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.03.2013, 08:52
Place , place
la 13.03.2013, 08:52
ce super arata
la 13.03.2013, 09:02
Mmm,foarte interesant!!
la 13.03.2013, 09:12
la 13.03.2013, 09:14
ce bine arata!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking