Ciocolata de casa cu merisoare si orez expandat

Postat de diana_k in Dulciuri
14 Oct 2013 | 5882 vizualizari
Ciocolata de casa cu merisoare si orez expandat

Ingrediente

  • 250 g zahar
  • 150 ml apa
  • 250 g lapte praf
  • 125 g unt sau margarina
  • 100 g orez expandat
  • 100 g merisoare uscate

Mod de preparare

Zaharul si apa le punem la fiert pana obtinem un sirop gros. Se face proba unei picaturi de sirop intr-un pahar cu apa rece, daca isi mentine forma inseamna ca  siropul este gata, daca se dizolva mai este necesar sa fierbem siropul 2-3 minute.

Adaugam untul sau margarina si amestecam usor pentru a se topi complet.

Oprim focul si turnam laptele praf  tot odata! Amestecam energic pentru a nu se forma cocoloase.

Punem jumatate din orez expandat si merisoare, amestecam usor si turnam compozitia in tava.

Presaram restul de orez si merisoare si apasam usor sa intre in crema.

Lasam sa se raceasca complet si sa se intareasca ciocolata apoi o putem taia patratele. Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa cu merisoare si orez expandat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert pasca fara aluat cu branza pufoasa si smantana

Postat de Pungasa_Rogue

Desert pasca fara aluat cu branza pufoasa si smantana

Se separa albusurile de galbenusuri. Intr-un castron mare, galbenusurile se amesteca cu branza, smantana si esenta de rom. Intr-un alt castron, albusurile se bat spuma cu un praf de sare,...

Citeste continuarea

Biscuiti cu dulceata

Postat de CameliaComan

Biscuiti cu dulceata

Intr-o craticioara punem untul taiat cubulete, apa, sarea si zaharul. Lasam craticioara pe foc mic, pana zaharul si untul se topesc. Stingem focul si lasam mixul deoparte pentru 10 minute....

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.10.2013, 09:53
la 14.10.2013, 09:58
Super
la 14.10.2013, 09:58
Si asta-mi place!
la 14.10.2013, 10:24
mmmm,cioco
la 14.10.2013, 10:39
ce buna trebuie sa fie

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking