Ciocolata de casa in foi de napolitana

Postat de gaby_d in Dulciuri
29 Dec 2011 | 7143 vizualizari
Ciocolata de casa in foi de napolitana

Nu am facut niciodata dulciuri pentru sarbatori fara a avea pe listuta si ciocolata de casa , insa este prima oara cand o fac in multe straturi. Pana acum alegeam o singura culoare sau doua intercalate de o foaie de napolitana. In aceasta "forma" a fost de mare efect si a placut mult copiilor. Diferenta prepararii siropului consta in faptul ca se fierbe un timp mai mic ,atat pentru faptul ca e necesar sa fie mai lichid pentru a inmuia foile cat si pentru a o putea manevra usor.

Ingrediente

  • Avem nevoie de
  • un pachet foi napolitana, mici
  • 500 gr lapte praf (recomand Raraul, e cel mai bun pentru ciocolata)
  • 30 gr cacao neagra
  • 2 linguri zeama lamaie
  • 160 gr unt
  • o esenta rom
  • 500 gr zahar
  • 200 ml apa

Mod de preparare

Intr-un vas cu fund dublu punem zaharul si apa. Lasam sa se "imprieteneasca" :)) timp in care cernem laptele praf si-l impartim in mod egal in doua castroane. In unul adaugam cacaua cernuta.

Punem vasul cu zaharul la foc mic. Amestecam pana la topirea completa a zaharului (sa nu mai zarim deloc cristale ).Din acest moment mai lasam sa fiarba 2 minute! Asta daca doriti sa folositi multe foi de napolitana. Daca doriti s-o faceti fara foi o fierbeti 4, maxim 5 minute! iar daca o faceti doar cu 3 foi (deasupra, dedesubt si la mijloc) o fierbeti 3-4 minute.

Testati cu proba picaturii (lasand sa curga o picatura de sirop de pe lingura intr-o ceasca cu apa rece). Pentru ciocolata simpla biluta de sirop trebuie sa ramana intacta iar pentru cea in multe foi trebuie sa se imprastie dar totusi sa observati ca e un sirop destul de legat. Am incercat sa explic cat de babeste am putut :)).

Cand ati terminat cu siropul opriti focul, adaugati zeama de lamaie, esenta  si untul taiat cubulete. Omogenizati si impartiti in mod egal siropul in vasele cu laptele praf. Daca doriti, puteti adauga nuca prajita, tocata.

Amestecati repede in ambele vase, pentru omogenizare.

Pregatiti foile si incepeti sa le acoperiti cu un strat subtire  de ciocolata, alternand culorile. Pe foi mici mie mi-au iesit 6 straturi. Daca faceti pe foi mari veti avea doar 4 straturi. Trebuie sa lucrati repede. Cu cat se raceste siropul veti intinde mai greu ciocolata.

Cand ati terminat puneti deasupra ceva greu - un fund de lemn, spre exemplu si dati la rece pentru cateva ore dupa care o puteti portiona.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa in foi de napolitana" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert ciocolata de casa cu stafide

Postat de MotanLaOale

Desert ciocolata de casa cu stafide

Se taie foile de napolitana la dimensiunea tavii de aluminiu si una se pune pe fundul tavii. Laptele praf se amesteca cu stafidele intr-un castron. Zaharul, zaharul vanilat, cacaoa si apa se...

Citeste continuarea

Desert ciocolata de casa cu alune de padure

Postat de Oana

Desert ciocolata de casa cu alune de padure

Mai intai prepara crantzul de alune, nu-i greu deloc! Pune 100 gr de zahar intr-o craticioara si cand se topeste si incepe sa se caramelizeze, adauga alunele de padure. Amesteca usor, apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.12.2011, 10:32
Iaca asta cu mai multe straturi mi-a scapat!
la 29.12.2011, 10:33
trebuie sa o incerc...
la 29.12.2011, 10:40
miha, incredibil!))))
la 29.12.2011, 10:40
Silvioara, cand faci sa ma chemi
la 29.12.2011, 10:52
ce bine arata

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking