Ciocolata de casa in foi de napolitana

Postat de andaoana in Prajituri
3 Dec 2013 | 7749 vizualizari
Ciocolata de casa in foi de napolitana

Ciocolata facuta in casa este tare bunaa

Ingrediente

  • -300 g zahar
  • -125 ml apa
  • -350 g lapte praf
  • -50 g cacao
  • -150 g unt
  • -50 gr alune nesarate
  • -100 g nuci prajite
  • -coaja de la o portocala
  • -2 foi napolitana

Mod de preparare

Punem pe foc intr-o  oala apa cu zaharul  si lasam sa fiarba pana cand se topeste tot zaharul  si rezulta un sirop care seaman cu mierea de albine , adaugam si coaja de portocala .

 Dam vasul la o parte si adaugam untul taiat cubulete.

 Amestecam bine cu un tel para pana cand se topeste tot untul .

 O treime din siropul cu unt il punem intr-un alt vas .

 Amestecam in siropul ramas in vas (cantitatea mai mare ) cacao bine  sa nu ramana cocoloase, si adaugam  aproximativ 250 gr lapte praf aici , amestecam bine si punem nucile macinate si alunele tocate grosier .

 In partea cealalata de sirop punem laptele praf (100 gr) si amestecam bine sa se sparga toate gogoloasele .

 Punem pe o tava prima  foaie de napolitana si turnam peste ea ciocolata cu cacao, peste turnam si cea alba , si acoperim cu a doua foaie de napolitana .

 Presam un pic si dam la rece pana cand se intareste, daca aveti ce sa puneti peste ea , sa o preseze se poate , eu nu am pus…am mai apasat din cand in cand sa nu se ridice foaie de deasupra .

 Taiem  in bucati si servim .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa in foi de napolitana" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Retete similare

Desert ciocolata de casa cu stafide

Postat de MotanLaOale

Desert ciocolata de casa cu stafide

Se taie foile de napolitana la dimensiunea tavii de aluminiu si una se pune pe fundul tavii. Laptele praf se amesteca cu stafidele intr-un castron. Zaharul, zaharul vanilat, cacaoa si apa se...

Citeste continuarea

Desert ciocolata de casa cu alune de padure

Postat de Oana

Desert ciocolata de casa cu alune de padure

Mai intai prepara crantzul de alune, nu-i greu deloc! Pune 100 gr de zahar intr-o craticioara si cand se topeste si incepe sa se caramelizeze, adauga alunele de padure. Amesteca usor, apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.12.2013, 11:33
Bună, şi zic eu, chiar şi uşor de făcut.
la 03.12.2013, 11:33
delicioasa..
la 03.12.2013, 11:38
la 03.12.2013, 12:01
la 03.12.2013, 12:09
ce frumoase sunt!!!!vreau si eu!!!!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking