Ciolan de porc afumat cu cartofi - reteta cu carne nr. 400

Postat de mihaelar63 in Porc
6 Apr 2020 | 670 vizualizari
Ciolan de porc afumat cu cartofi - reteta cu carne nr. 400

 Nimic pretentios, nimic sofisticat doar mancare. Mancare buna de calitate cu ingrediente din gospodarie de la tara!!!

Ingrediente

  • 1,5 kg ciolan afumat-de casa
  • 1,5 kg cartofi -de la tara
  • 1 lingura boia rosie ungureasca
  • 1 lingura zaatar-condiment cu cimbru salbatic
  • 2 caciulii de usturoi -de la tara
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde

Mod de preparare

  1. Ciolanul proaspat afumat se spala si se pune la fiert in apa .
  2. Se fierbe pana cand carnea este patrunsa si soricul este moale .
  3. Se scoate ciolanul din apa in care a fiert.Nu aruncati apa .
  4. CartofiiSe curata , se spala si se taie pe lungime .
  5. Asezati cartofii intr-o tava cu ciolanul fiert in mijloc .
  6. Caciuliile de usturoi se curata de mustati , se spala , se taie in doua si se pun in tava cu cartofi si carne .
  7. Sarati usor si condimentati cu sare pipe, boia dulce si zaatar .
  8. Turnati deasupra cartofilor , cat sa treaca peste ei , zeama  in care a fiert ciolanul .
  9. Se da tava la cuptor acoperita cu folie de aluminiu , timp de o ora .
  10. Indepartati folia si lasati carnea si cartofii sa se rumeneasca .
  11. Daca este necesar mai puneti putina zeama din cand incand ca sa nu se prinda cartofii de tava .
  12. La sfarsit serviti ciolanul cu cartofi cu patrunjel verde presarat pe deasupra , alturi de muraturile preferate .
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciolan de porc afumat cu cartofi - reteta cu carne nr. 400" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Retete similare

Chiftelute cu sos de smantana

Postat de RODIMUR

Chiftelute cu sos de smantana

Carnea se spală, se scurge de apă, se curăță de vițe și de pielițe nedorite, după care se toacă fin. Legumele se curăță, se spală și se șterg cu un prosop de hârtie. Ceapa...

Citeste continuarea

Varza cu carnati si ardei copt

Postat de Pungasa_Rogue

Varza cu carnati si ardei copt

Varza se curata de primele 2-3 foi (daca sunt deteriorate sau ofilite), se spala, se taie pe jumatate, apoi se taie marunt. Carnatii se taie in felii si se calesc in ulei intr-o cratita....

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

7.5L Digital

- 22 %
899.99 lei
699.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 06.04.2020, 17:32
HAi ca ma sacrific si ma lupt eu cu ciolanul ala...
la 06.04.2020, 17:36
Apreciez ca te oferi voluntara si chiar prima . Bine ca nu trebuie sa insist
la 06.04.2020, 17:49
bun bun
la 06.04.2020, 18:06
Bun!
la 06.04.2020, 18:16

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking