Ciolan de porc afumat cu cartofi - reteta cu carne nr. 400

Postat de mihaelar63 in Porc
6 Apr 2020 | 670 vizualizari
Ciolan de porc afumat cu cartofi - reteta cu carne nr. 400

 Nimic pretentios, nimic sofisticat doar mancare. Mancare buna de calitate cu ingrediente din gospodarie de la tara!!!

Ingrediente

  • 1,5 kg ciolan afumat-de casa
  • 1,5 kg cartofi -de la tara
  • 1 lingura boia rosie ungureasca
  • 1 lingura zaatar-condiment cu cimbru salbatic
  • 2 caciulii de usturoi -de la tara
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde

Mod de preparare

  1. Ciolanul proaspat afumat se spala si se pune la fiert in apa .
  2. Se fierbe pana cand carnea este patrunsa si soricul este moale .
  3. Se scoate ciolanul din apa in care a fiert.Nu aruncati apa .
  4. CartofiiSe curata , se spala si se taie pe lungime .
  5. Asezati cartofii intr-o tava cu ciolanul fiert in mijloc .
  6. Caciuliile de usturoi se curata de mustati , se spala , se taie in doua si se pun in tava cu cartofi si carne .
  7. Sarati usor si condimentati cu sare pipe, boia dulce si zaatar .
  8. Turnati deasupra cartofilor , cat sa treaca peste ei , zeama  in care a fiert ciolanul .
  9. Se da tava la cuptor acoperita cu folie de aluminiu , timp de o ora .
  10. Indepartati folia si lasati carnea si cartofii sa se rumeneasca .
  11. Daca este necesar mai puneti putina zeama din cand incand ca sa nu se prinda cartofii de tava .
  12. La sfarsit serviti ciolanul cu cartofi cu patrunjel verde presarat pe deasupra , alturi de muraturile preferate .
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciolan de porc afumat cu cartofi - reteta cu carne nr. 400" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Retete similare

Chiftele de porc la cuptor

Postat de gurita_ta2005

Chiftele de porc la cuptor

Carnea de porc se toaca in masina de tocat,la fel si ceapa, usturoiul si painea. Se pun toate intr-un castron, adaugam condimentele, oul si mararul tocat marunt. Cu mainiile umede formam...

Citeste continuarea

Snitele de porc

Postat de rocsi_1612

Snitele de porc

Feliile de carne le spalam si le stergem cu servetele. Le batem cu ciocanul de snitele, dar nu foarte tare ca sa le sfaramam. Intr-un bol, amestecam mustarul, praful de usturoi, sare, piper,...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

7.5L Digital

- 22 %
899.99 lei
699.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 06.04.2020, 17:32
HAi ca ma sacrific si ma lupt eu cu ciolanul ala...
la 06.04.2020, 17:36
Apreciez ca te oferi voluntara si chiar prima . Bine ca nu trebuie sa insist
la 06.04.2020, 17:49
bun bun
la 06.04.2020, 18:06
Bun!
la 06.04.2020, 18:16

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking