Ingrediente
- 1,5 kg ciolan afumat-de casa
- 1,5 kg cartofi -de la tara
- 1 lingura boia rosie ungureasca
- 1 lingura zaatar-condiment cu cimbru salbatic
- 2 caciulii de usturoi -de la tara
- sare
- piper
- patrunjel verde
Mod de preparare
- Ciolanul proaspat afumat se spala si se pune la fiert in apa .
- Se fierbe pana cand carnea este patrunsa si soricul este moale .
- Se scoate ciolanul din apa in care a fiert.Nu aruncati apa .
- CartofiiSe curata , se spala si se taie pe lungime .
- Asezati cartofii intr-o tava cu ciolanul fiert in mijloc .
- Caciuliile de usturoi se curata de mustati , se spala , se taie in doua si se pun in tava cu cartofi si carne .
- Sarati usor si condimentati cu sare pipe, boia dulce si zaatar .
- Turnati deasupra cartofilor , cat sa treaca peste ei , zeama in care a fiert ciolanul .
- Se da tava la cuptor acoperita cu folie de aluminiu , timp de o ora .
- Indepartati folia si lasati carnea si cartofii sa se rumeneasca .
- Daca este necesar mai puneti putina zeama din cand incand ca sa nu se prinda cartofii de tava .
- La sfarsit serviti ciolanul cu cartofi cu patrunjel verde presarat pe deasupra , alturi de muraturile preferate .
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciolan de porc afumat cu cartofi - reteta cu carne nr. 400" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|