Ciolan de porc afumat cu cartofi - reteta cu carne nr. 400

Postat de mihaelar63 in Porc
6 Apr 2020 | 670 vizualizari
Ciolan de porc afumat cu cartofi - reteta cu carne nr. 400

 Nimic pretentios, nimic sofisticat doar mancare. Mancare buna de calitate cu ingrediente din gospodarie de la tara!!!

Ingrediente

  • 1,5 kg ciolan afumat-de casa
  • 1,5 kg cartofi -de la tara
  • 1 lingura boia rosie ungureasca
  • 1 lingura zaatar-condiment cu cimbru salbatic
  • 2 caciulii de usturoi -de la tara
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde

Mod de preparare

  1. Ciolanul proaspat afumat se spala si se pune la fiert in apa .
  2. Se fierbe pana cand carnea este patrunsa si soricul este moale .
  3. Se scoate ciolanul din apa in care a fiert.Nu aruncati apa .
  4. CartofiiSe curata , se spala si se taie pe lungime .
  5. Asezati cartofii intr-o tava cu ciolanul fiert in mijloc .
  6. Caciuliile de usturoi se curata de mustati , se spala , se taie in doua si se pun in tava cu cartofi si carne .
  7. Sarati usor si condimentati cu sare pipe, boia dulce si zaatar .
  8. Turnati deasupra cartofilor , cat sa treaca peste ei , zeama  in care a fiert ciolanul .
  9. Se da tava la cuptor acoperita cu folie de aluminiu , timp de o ora .
  10. Indepartati folia si lasati carnea si cartofii sa se rumeneasca .
  11. Daca este necesar mai puneti putina zeama din cand incand ca sa nu se prinda cartofii de tava .
  12. La sfarsit serviti ciolanul cu cartofi cu patrunjel verde presarat pe deasupra , alturi de muraturile preferate .
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciolan de porc afumat cu cartofi - reteta cu carne nr. 400" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Retete similare

Cartofi in straturi cu ciuperci si carnat picant

Postat de katty

Cartofi in straturi cu ciuperci si carnat picant

Curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii punem la fiert in apa cu sare. Cand cartofii sunt moi, scurgem apa, adaugam untul, putin piper macinat si 1 lingura cascaval ras si ii sfaramam. In...

Citeste continuarea

Pulpa de porc cu ciuperci in sos de rosii

Postat de katty

Pulpa de porc cu ciuperci in sos de rosii

Pulpa de porc o taiem cubulete de marime potrivita si o punem la prajit in uleiul incins. Dupa ce s-a rumenit usor, o stingem cu apa cat sa o acopere si o lasam sa fiarba pana scade la jumatate....

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 06.04.2020, 17:32
HAi ca ma sacrific si ma lupt eu cu ciolanul ala...
la 06.04.2020, 17:36
Apreciez ca te oferi voluntara si chiar prima . Bine ca nu trebuie sa insist
la 06.04.2020, 17:49
bun bun
la 06.04.2020, 18:06
Bun!
la 06.04.2020, 18:16

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking