Ciorba bunicii (cu tarhon)

Postat de mihaelar63 in Ciorbe
29 Ian 2010 | 10604 vizualizari
Ciorba bunicii (cu tarhon)

Am preparat ciorba cu tarhon in stil ardelenesc . Noi ii spunem "ciorba bunicii" pentru ca am mancat prima data in Cojocna de unde se trage mama mea.

Ingrediente

  • 800  gr. carne porc
  • 2 morcovi
  • 1 telina
  • 1 patrunjel radacina 
  • 4 linguri orez
  • 1 ceapa
  • 1 ardei rosu
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • 1 galbenus
  • 200 gr smantana
  • tarhon in otet
  • patrunjel verde

Mod de preparare

morcovii, ceapa , telina si patrunjelul ardeiul , se curata ,  se spala si se taie cuburi mici .

se calesc usor  intr-o oala in ulei , se adauga carnea taiata cuburi [care in prealabil a fost spalata ].

se pune 4l apa ,sare . cand clocoteste se adauga orezul spalat .

se fierbe cam 40 min , se controleaza daca sant fierte mai ales morcovul si carnea .

galbenusul si smantana se dilueaza cu apa calduta si se pune in oala .

se acreste cu tarhon din otet otet .

se presara patrunjel verde si piper .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba bunicii (cu tarhon)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de cartofi reteta bunicii

Postat de Sylvia

Ciorba de cartofi reteta bunicii

 Preparare: se curata si se taie ceapa, morcovul si cartofii cubulete. In lingura de  ulei punem ceapa si morcovul si le lasam cateva minute sa  se inmoaie la foc foarte mic....

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.01.2010, 22:50
Arata foarte bine! Merge si cu tarhon uscat?
la 29.01.2010, 23:15
da ,Oana poti sa pui si tarhon uscat la macerat in otet si sa-l folosest mai tarziu cand ai nevoie , acum vreo 3 ani am facut si eu asa .
la 29.01.2010, 23:38
Dar e din ala maruntit,la plic, merg? in cat otet se pune?
la 29.01.2010, 23:43
nu are nimica , otetul aromat care rezulta ala e interesant . cat sa -l acopere+ un deget .
la 30.01.2010, 00:09
am uitat sa spun ,si farfuria e originala , are pe putin 100 ani e de la cealalta bunica .
deci e ciorba bunicii Iuliana in farfuria bunicii Irina .

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking