Ciorba cu conopida

Postat de Giana in Ciorbe
28 Oct 2013 | 3420 vizualizari
Ciorba cu conopida

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 cartof
  • 1 buchetel de conopida
  • 2 linguri cu boabe de mazare
  • 2 linguri ulei
  • sare, vegeta dupa gust
  • 1 ou
  • 100 g smantana
  • 1/2 lamaie sau bors magic
  • leustean sau patrunjel pt decor

Mod de preparare

Ceapa o tocam marunt, morcovul il dam prin razatoarea mica. Pastarnacul il taiem cubulete mici, la fel si cartoful. Conopida o rupem in buchetele mici si ii taiem cotorul.

Calim in cratita morcovul cu ceapa in 2 linguri de ulei. Dupa ce s-a inmuiat ceapa adaugam 1.5 l de apa si lasam sa clocoteasca. In alta cratita punem conopida la fiert cu apa. Mie nu imi place mirosul de conopida de aceea fierb conopida separat si arunc apa. Cand apa de la ciorba a clocotit adaugam cartoful, pastarnacul si boabele de mazare. Dupa ce au fiert legumele din ciorba adaugam si conopida scursa. Condimentam cu vegeta si sare dupa gust iar dupa ce ciorba a dat de cateva ori in clocot oprim focul.

Separat intr-un castron batem un ou cu smantana si adaugam cate putin din ciorba putin racita. Eu am acrit ciorba cu bors magic, pe care l-am adaugat in amestecul de ou cu smantana. Cu acest amestec dregem ciorba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu conopida" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de conopida cu carnati si smantana

Postat de mihaelar63

Ciorba de conopida cu carnati si smantana

Conopida se curata, se spala si se desface buchetele. Puneti conopida la fiert in apa cu bicarbonat de sodiu . Fierbeti conopida a la dente . Se scurge de apa in care a fiert...

Citeste continuarea

Ciorba taraneasca de vacuta, de iarna

Postat de mihaelar63

Ciorba taraneasca de vacuta, de iarna

Prazul si gogosarul se taie marunt si se soteaza in ulei. Sarati. Cand acestea incep sa fie patrunse, se adauga rosiile maruuntite si se lasa sa se soteze inabusit 5 minute ....

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.10.2013, 09:44
Nu am facut niciodata dar cred ca e tare buna
la 28.10.2013, 09:47
Conopida are un gust aparte. Corrbă nu am mâncat, doar murată ori tocăniţă.
la 28.10.2013, 09:47
la 28.10.2013, 09:49
la 28.10.2013, 09:51

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking