Ciorba cu fasole fideluta galbena

Postat de Constelatialeu in Ciorbe
1 Feb 2018 | 4825 vizualizari
Ciorba cu fasole fideluta galbena

Eu carnivora am avut pofta de o ciorba din asta asa taraneasca, fara carne, pot sa zic ca aproape toate ingredientele ciobitei sunt obtinute '' cu sudoarea mainilor'', adica am prestat la greu in gradina....abia astept sa o iau de la capat......

Ingrediente

  • 1/2 kg fasole fideluta galbena ( fiarta si congelata)
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 4 cepe albe
  • 3-4 linguri cu amestec rosii si ardei ( din recolta proprie)
  • 1 lingura cu bulion de zarzare ( tot din gradina culese si procesate0
  • sare
  • cca 50 ml ulei
  • 4 l apa

Mod de preparare

Pentru ca fasolea am avut-o la congelator, am scos-o sa se dezghete. Am curatat morcovul, pastarnacul si ceapa, ceapa am taiat-o marunt, morcovul si pastranacul le-am taiat cubulete mici.

Am pus o oala pe foc si am adaugat uleiul, am lasat sa se incinga si am pus legumele la calit,  cu un praf de sare, cca. 20 min, amestecand din cand in cand, am adaugat fasolea ( care deja era fiarta), am turnat apa. Am lasat sa dea in clocot, apoi am adaugat amestecul de rosii si ardei. Am lasat sa mai fiarba cca 5-6 min, la final am adaugat bulionul de zarzare, am potrivit de sare.

Am tras oala de pe foc si am presarat marar tocat. Este o ciorba care se poate servi atat calda, cat si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu fasole fideluta galbena" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba dulce din carne de strut

Postat de panacris

Ciorba dulce din carne de strut

Bucățile de gât de struț (sunt în genul feliilor de rasol de vițel!) se pun la fiert în apă rece, la foc rapid cca. 10 minute, apoi se spumează și se adaugă legumele...

Citeste continuarea

Ciorba cu afumatura si pastai de fasole

Postat de mihaelar63

Ciorba cu afumatura si pastai de fasole

 Afumatura se spala cu apa fierbinte si se pune la fiert in apa clocotita . Morcovii se curata , se spala si se taie intai in patru , apoi sferturi de rondele . Ceapa se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.02.2018, 16:25
Bună, ciorbița ta!
la 01.02.2018, 16:35
Haaaa, mi-ai furat suporturile de tacâmuri! ))
la 01.02.2018, 16:38
Merisor, eu le am inaintea ta....
la 01.02.2018, 16:38
Imi place!
la 01.02.2018, 17:05
Eeee, de când le tot pun eu pe ale mele prin prezentări pe blog, dar nu m-am lăudat cu ele până acum, aici! )))

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking