Ingrediente
- 1/2 kg fasole fideluta galbena ( fiarta si congelata)
- 1 morcov
- 1 pastarnac
- 4 cepe albe
- 3-4 linguri cu amestec rosii si ardei ( din recolta proprie)
- 1 lingura cu bulion de zarzare ( tot din gradina culese si procesate0
- sare
- cca 50 ml ulei
- 4 l apa
Mod de preparare
Pentru ca fasolea am avut-o la congelator, am scos-o sa se dezghete. Am curatat morcovul, pastarnacul si ceapa, ceapa am taiat-o marunt, morcovul si pastranacul le-am taiat cubulete mici.
Am pus o oala pe foc si am adaugat uleiul, am lasat sa se incinga si am pus legumele la calit, cu un praf de sare, cca. 20 min, amestecand din cand in cand, am adaugat fasolea ( care deja era fiarta), am turnat apa. Am lasat sa dea in clocot, apoi am adaugat amestecul de rosii si ardei. Am lasat sa mai fiarba cca 5-6 min, la final am adaugat bulionul de zarzare, am potrivit de sare.
Am tras oala de pe foc si am presarat marar tocat. Este o ciorba care se poate servi atat calda, cat si rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu fasole fideluta galbena" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|